Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2005-33

RK-07-2005-33.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-07-2005-33
NázevOdvolání ředitele SOU řemesel Třebíč
Zpracoval V. Zelený
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problému

Ke Krajskému úřadu kraje Vysočina bylo dne 6. 1. 2005 doručeno anonymní podání, které se týkalo situace na Středním odborném učilišti řemesel v Třebíči. Vzhledem k anonymnímu charakteru podání bylo rozhodnuto, že se podnět nebude šetřit jako stížnost, ale údaje budou přesto prověřeny pracovníky odboru školství, mládeže a sportu KrÚ.
O součinnost ve věci byla požádána Česká školní inspekce (dále ČŠI). Dne 10. l. 2005 mělo na SOU dojít k zahájení inspekce, vzhledem k situaci ve škole tento a následující den však musela být inspekce přerušena, neboť ředitel školy nezabezpečil podmínky pro výkon činnosti ČŠI (příloha č. 1). Následně bylo OŠMS zjištěno, že ředitel školy v rozporu se schváleným organizačním řádem nikoho nepověřil pro případ své nepřítomnosti zastupováním statutárního orgánu, čímž došlo k situaci, že nebyl řádně zabezpečen chod školy. Téhož dne rovněž došlo k závažnému porušení pracovní kázně ředitelem SOU, které mělo za následek vznik škody na krajském i cizím majetku (příloha č. 2).

Návrh řešení

Na základě zjištěných skutečností navrhuje odbor školství, mládeže a sportu radě kraje odvolat ředitele SOU řemesel Třebíč.

Stanoviska

Stanoviska nebyla vyžádána.

Návrh usnesení

Rada kraje
odvolává
Ing. Pavla Konšela z funkce ředitele Středního odborného učiliště řemesel, Třebíč,
Demlova 890, s účinností od 1. 3. 2005.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín únor 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz