Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2005-16

RK-07-2005-16.doc  RK-07-2005-16pr1.tif
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-07-2005-16
NázevFOND VYSOČINY - Grantový program METROPOLITNÍ SÍTĚ II - žádost o prodloužení termínu realizace projektu
Zpracoval M. Rojková
Předkládá M. Rojková
Počet příloh
Popis problému

Na svém zasedání 29. června 2004 schválilo Zastupitelstvo kraje Vysočina grantový program Fondu Vysočiny Metropolitní sítě II. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných na program byl 3 mil. Kč. Cílem programu bylo zlepšení a zrychlení vzájemné komunikace mezi zúčastněnými subjekty a rozvoj základní komunikační infrastruktury v regionu prostřednictvím budování širokopásmových sítí a sítí středního dosahu.
Dne 18. srpna 2004 zasedal řídící výbor tohoto grantového programu. Mezi úspěšnými (podpořenými) žádostmi byly také dva projekty plánující výstavbu metropolitní sítě mikroregionu Stražiště:
- Metropolitní síť mikroregionu Stražiště - JIH, evidenční číslo FV 013/80/04, žádost města Pacov, schválená částka 404.034,- Kč
- Metropolitní síť mikroregionu stražiště - SEVER, evidenční číslo FV 012/80/04, žádost obce Velká Chyška, schválená částka 500.000,- Kč
Oba žadatelé zaslali žádost v souladu se Smlouvou (článek V., odstavec i) - Základní povinnosti příjemce podpory):
i) Bez zbytečného odkladu požádat Kraj o změnu smlouvy či poskytnutí výjimky v případě takových změn skutečností či podmínek předpokládaných ve smlouvě, které by mu bez jeho zavinění znemožnily dodržet podmínky smlouvy.
Žádají o prodloužení doby realizace projektu o 2 měsíce, tzn. celkem na 8 měsíců. Žádost o prodloužení lhůty podali včas.

Návrh řešení

Odbor informatiky předkládá návrh na schválení žádostí o prodloužení termínu realizace projektu o 2 měsíce u níže uvedených projektů Fondu Vysočiny:
- FV 013/80/04 města Pacov , Metropolitní síť mikroregionu Stražiště - JIH
- FV 012/80/04 obce Velká Chyška, Metropolitní síť mikroregionu Stražiště - SEVER.

Tyto projekty navzájem navazují a z pohledu ICT grantů FV jde o nejkomplexnější projekt místních sítí, který byl ze strany kraje podpořen. Vzhledem k náročnosti projektu a závislosti jeho realizace na atmosférických podmínkách (instalace mikrovlnných prvků) považujeme žádost o prodloužení termínu realizace za opodstatněnou.




Stanoviska

Odbor regionálního rozvoje - Oba žadatelé předložili svoje žádosti o prodloužení termínu realizace projektu před ukončením stanovené lhůty pro realizaci projektu a nedošlo tudíž k rozporu s ustanovením Smlouvy o poskytnutí podpory.

Návrh usnesení

Rada kraje schvaluje
prodloužení termínu realizace projektu o 2 měsíce u obou žádostí dle materiálu
RK-07-2005-16, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 8. 2. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz