Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2014-12

RK-16-2014-12.doc  RK-16-2014-12pr01.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-16-2014-12
NázevSmlouva o výkonu funkce centrálního zadavatele - Veřejná zakázka Nákup HW a SW pro NIS nemocnic Kraje Vysočina
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá P. Pavlinec, D. Buřičová, S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuOdbor zdravotnictví (dále jen OZ ), Odbor informatiky (dále jen OI ) a Odbor analýz a podpory řízení (dále jen OAPR ) Krajského úřadu Kraje Vysočina připravují vypsání veřejné zakázky na společný nákup hardware a software (dále jen HW, SW ) pro nemocniční informační systém (dále jen NIS ) vybraných zdravotnických zařízení zřizovaných Krajem Vysočina. Jedná se o všechny nemocnice zřizované Krajem Vysočina (Havlíčkův Brod, Jihlava, Nové Město na Moravě, Pelhřimov, Třebíč).
Záměr je motivován snahou o dosažení dostatečné úrovně standardu ICT vybavení, eliminací rizik souvisejících s využíváním zastaralého a již nepodporovaného systému a zároveň snahou o dosažení rovného technologického přístupu k informacím napříč všemi nemocnicemi kraje. Pro vypsání veřejné zakázky bude využito otevřeného nadlimitního řízení s tím, že Kraj Vysočina bude vystupovat jako centrální zadavatel veřejné zakázky dle ustanovení § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. K tomu bude uzavřena Smlouva o výkonu funkce centrálního zadavatele mezi krajem a nemocnicemi. O výběru nejvhodnější nabídky rozhodne rada kraje na základě doporučení hodnotící komise, která provede hodnocení nabídek dle stanovených kritérií.
Vzhledem k tomu, že nemocnice nedisponují prostředky na úhradu NIS, je ve smlouvě obsažen závazek kraje poskytnout nemocnicím na úhradu nákladů pořízení NIS prostředky.
Návrh řešení OAPR připravil ve spolupráci s OI a OZ text Smlouvy o výkonu funkce centrálního zadavatele dle materiálu RK-16-2014-12, př. 1. Text smlouvy prošel připomínkovým řízením, do kterého byly zapojeny všechny krajem zřizované nemocnice.
OZ, OI a OAPR navrhují radě kraje
Uložit ředitelům Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace:
- poskytnout maximální součinnost Kraji Vysočina jako centrálnímu zadavateli při tvorbě zadávacích podmínek veřejné zakázky na společný nákup hardware a software pro nemocniční informační systém (NIS) a v průběhu zadávacího řízení na NIS,
- zajistit plnění veškerých závěrů vzešlých z jednání Řídícího výboru dle materiálu
RK-16-2014-12, př. 1;
a doporučit zastupitelstvu kraje:
- rozhodnout uzavřít Smlouvu o výkonu funkce centrálního zadavatele podle § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dle materiálu RK-16-2014-12, př. 1.

Dle ustanovení § 35 odst. 2 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je zastupitelstvu kraje vyhrazeno schvalovat rozpočet kraje. Vzhledem k tomu, že smlouva obsahuje závazek kraje k financování NIS, je rozhodnutí o jejím uzavření v pravomoci zastupitelstva kraje.
StanoviskaNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace: nemá připomínky.
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace: nemá připomínky.
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace: nemá připomínky.
Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace: nemá připomínky.
Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace: nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
ředitelům Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace:
- poskytnout maximální součinnost Kraji Vysočina jako centrálnímu zadavateli při tvorbě zadávacích podmínek veřejné zakázky na společný nákup hardware a software pro nemocniční informační systém (NIS) a v průběhu zadávacího řízení na NIS;
- zajistit plnění veškerých závěrů vzešlých z jednání Řídícího výboru dle materiálu
RK-16-2014-12, př. 1;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít Smlouvu o výkonu funkce centrálního zadavatele podle § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dle materiálu RK-16-2014-12, př. 1.
Odpovědnost OZ, OI, OAPŘ
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz