Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2014-08

RK-16-2014-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-16-2014-08
NázevNávrh na zařazení nové akce SŠ automobilní Jihlava - havárie statiky objektu a kanalizace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval E. Pausarová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek.
Kraj Vysočina je vlastníkem nemovitostí tvořících areál SŠ automobilní, Školní 1a, Jihlava v k. ú. Bedřichov. Při prohlídce objektu dne 10. 4. 2014 byly zjištěny poruchy na styku podsklepené a nepodsklepené části. Jedná se o smykové trhliny v obvodovém zdivu, u otvorů, v příčkách i podlaze. Tyto poruchy jsou z hlediska klasifikace statických poruch poruchami významnými, tj. je snížena významně životnost, užitná jakost objektu, není však bezprostředně ohrožena bezpečnost. Vzhledem k plánovanému zateplení objektu je však před tím nezbytné provést opatření k odstranění příčin i následků stávající poruchy.
Dále při kontrole splaškové kanalizace Českou inspekcí životního prostředí bylo zjištěno, že je v nevyhovujícím stavu a škole byla udělena pokuta s podmínečným užíváním do roku 2015. Projektová dokumentace řešící odstranění nevyhovujícího stavu kanalizace musí být zpracována a schválena provozovatelem veřejné kanalizace do konce roku 2014.
Návrh řešení Odbor majetkový proto navrhuje zařazení nové akce SŠ automobilní Jihlava - havárie statiky objektu a kanalizace do rozpočtu Kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1: Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Dokončení vynucené akce se předpokládá do konce září 2014.
Finanční krytí realizace prací navrhuje OM v rámci kapitoly Nemovitý majetek, změnou rozpisu rozpočtu přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
OŠMS souhlasí se zařazením akce a odstranění havárie statiky i vyřešení kanalizace. Areál bude dlouhodobě sloužit k zajištění výuky automobilních oborů.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SŠ automobilní Jihlava - havárie statiky objektu a kanalizace do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1: Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 10. 5. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz