Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2014-06

RK-16-2014-06.doc  RK-16-2014-06pr01.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-16-2014-06
NázevÚprava pravidel Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku Kraje Vysočina
Zpracoval L. Sýkorová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku kraje (dále je Pravidla) byla vzhledem k účinnosti nového občanského zákoníku již aktualizována. Nově schválené vzory byly předloženy největším žadatelům o zřízení služebností na majetku kraje - E.ON Distribuce, a.s., ČEZ Distribuce, a.s., RWE GasNet, s.r.o. a Telefónica Czech Republic, a.s., kteří požadovali úpravy v těchto vzorech. Po vzájemných jednáních byly vzory smluv upraveny.
Dále je nutné upravit Pravidla vzhledem k zájmu Kraje Vysočina uložit HDPE trubky pro rozvoj krajské optické páteřní sítě ROWANet. Rozsah zájmových území bude řešit a radě kraje předkládat OI samostatným materiálem.
Ve vzorech smluv jsou uvedeny vedle občanského zákoníku i speciální právní předpisy. Dle oprávněného bude záhlaví smlouvy přiměřeně upraveno.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje úpravu Pravidel tak, aby odpovídala požadavkům protistran a potřebám Kraje Vysočina v oblasti optických kabelů.
Zpracovaný návrh OM Pravidel je obsahem materiálu RK-16-2014-06 př. 1.
Návrh usnesení předpokládá schválit Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku kraje dle materiálu RK-16-2014-06, př. 1.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky. Odbor informatiky rovněž souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla Rady Kraje Vysočina pro zřizování služebností na majetku kraje dle materiálu
RK-16-2014-06, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 5. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz