Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2014-14

RK-15-2014-14.doc  RK-15-2014-14pr01.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-15-2014-14
NázevUzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní na pozemek v k. ú. a obci Kadolec pro realizaci projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec a uzavření smluv zakládajících právo provést stavbu
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává uzavření budoucí kupní smlouvy na část pozemku v k. ú. Kadolec a uzavření smluv zakládajících právo provést stavbu v rámci akce Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec .
Kraj Vysočina má v úmyslu v rámci projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec vybudovat stavbu jednoho rodinného domu pro klienty ÚSP Křižanov. Jednou z možných vhodných lokalit je nově vytipovaný pozemek par. č. 93/1 - zahrada o výměře 2775 m2 v k. ú. Kadolec. Tato lokalita byla vybrána jako náhrada za pozemky v k. ú. Bobrová. Pozemek je ve vlastnictví fyzické osoby a vlastník tohoto pozemku část této nemovitosti o výměře asi 1600 m2 pro záměry Kraje Vysočina blokuje a souhlasí s uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí kupní, ve které bude uvedena budoucí kupní cena 230 Kč/m2 bez DPH. Dále vlastník pozemku souhlasí s uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu z důvodu, aby bylo možno požádat o stavební povolení než bude uzavřena samotná kupní smlouva. Na uvažovanou část pozemku bude muset být vypracován geometrický plán.
Dále pro účely Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec bude muset být uzavřena ještě jedna smlouva zakládající právo provést stavbu na pozemcích par. č. 1424/3 -ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 389 m2 a par. č. 1413 - ostatní plocha, silnice o výměře 6844 m2, vše v k.ú. Kadolec, také z důvodu žádosti o stavební povolení z hlediska uložení inženýrských sítí a přístupu. Tyto parcely jsou vlastnictvím obce Kadolec.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s fyzickou osobou smlouvu o smlouvě budoucí kupní na část pozemku par. č. 93/1 - zahrada o výměře asi 1600 m2 za budoucí kupní cenu ve výši 230 Kč/m2 a současně uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu k tomuto pozemku. Pozemek bude oddělen geometrickým plánem.
Dále OM navrhuje uzavřít s obcí Kadolec smlouvu zakládající právo provést stavbu k pozemkům par. č. 1424/3 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 389 m2 a par. č. 1413 - ostatní plocha, silnice o výměře 6844 m2, vše v k. ú. Kadolec. Důvodem uzavření všech smluv zakládajících právo provést stavbu je snaha požádat příslušný stavební úřad o vydání stavebního povolení než bude uzavřena kupní smlouva na pozemek pro stavbu rodinného domu pro klienty ÚSP Křižanov v rámci projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec , čímž bude zajištěn časový harmonogram stavebních prací i čerpání finančních prostředků.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít obě smlouvy zakládající právo provést stavbu a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí kupní.
Kupní smlouva ani smlouvy zakládající právo provést stavbu nejsou předkládány, jedná se o standardní smluvní vztahy.
StanoviskaOSV souhlasí s uzavřením smluv zakládajících právo provést stavbu a uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí kupní.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi Krajem Vysočina jako investorem stavby a Václavem Kobylkou, bytem Kadolec 37, 594 51 Kadolec, jako vlastníkem pozemku, smlouvu zakládající právo provést stavbu na části pozemku par. č. 93/1 - zahrada o výměře cca 1600 m2 v k. ú. Kadolec, v rámci realizace projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec ;
* uzavřít mezi Krajem Vysočina jako investorem stavby a obcí Kadolec jako vlastníkem pozemků smlouvu zakládající právo provést stavbu k pozemkům par. č. 1424/3 - ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 389 m2 a par. č. 1413 - ostatní plocha, silnice o výměře 6844 m2, vše v k. ú. Kadolec, v rámci realizace projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec ;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí kupní na část pozemku par. č. 93/1 - zahrada o výměře cca 1600 m2 v k. ú. Kadolec z vlastnictví Václava Kobylky, bytem Kadolec 37, 594 51 Kadolec do vlastnictví Kraje Vysočina v rámci realizace projektu Transformace ÚSP Křižanov II - Kadolec za budoucí kupní cenu 230 Kč/m2 bez DPH.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 13. 5. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz