Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2014-50

RK-12-2014-50.doc  RK-12-2014-50pr01.xls
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-12-2014-50
NázevRozhodnutí o přidělení přístupových práv do Portálu PO
Zpracoval D. Buřičová, V. Kotrbová, K. Kotrba
Předkládá D. Buřičová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o přidělení přístupových práv/práv prohlížení do modulů Portálu PO Kraje Vysočina členům Zastupitelstva Kraje Vysočina.
V příloze RK-12-2014-50, př. 1 je uveden přehled všech dosud používaných modulů Portálu PO, do kterých mají přístup (úplný či omezený) zaměstnanci Kraje Vysočina zařazení do Krajského úřadu Kraje Vysočina zabývající se řízením příspěvkových organizací na příslušném úseku.
Pro členy Zastupitelstva Kraje Vysočina byly vytvořeny přístupy do modulů Portálu PO tak, aby umožnily prohlížení dat zadaných příspěvkovými organizacemi v rozsahu, který je pro členy Zastupitelstva Kraje Vysočina přínosný, a zároveň aby nedošlo k porušení obecně závazných právních předpisů (resp. byla zachována obecně závaznými právními předpisy požadovaná ochrana některých kategorií údajů obsažených na Portále PO).
Návrh řešení Odbor analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout přidělit přístupová práva/práva prohlížení do modulů Portálu PO Kraje Vysočina členům Zastupitelstva Kraje Vysočina.
Dle § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada kraje vykonává funkce zřizovatele mj. i u příspěvkových organizací.
Dle ustanovení § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada kraje zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přidělit přístupová práva/práva prohlížení do modulů Portálu PO Kraje Vysočina dle materiálu RK-12-2014-50, př. 1 členům Zastupitelstva Kraje Vysočina.
Odpovědnost OAPŘ
Termín 30. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz