Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2014-41

RK-12-2014-41.doc  RK-12-2014-41pr01.pdf
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-12-2014-41
NázevŽádost o financování připojení OO PČR k ROWANetu - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval R. Brychta
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV souladu se Strategií ICT Kraje Vysočina, oblast 4.3. - Infrastruktura, OI neustále rozvíjí aktivity ve smyslu rozšíření pokrytí krajské optické páteřní sítě ROWANet, včetně jejich služeb a připojení organizací veřejné správy. Odbor informatiky má aktuálně zpracováno několik projektů připojení, které by chtěl v roce 2014 realizovat, zejména:
* Připojení Centra zelených vědomostí v Bystřici nad Pernštejnem.
* Připojení Dětského domova a PČR v Náměšti nad Oslavou.
* Rozšíření sítě ROWANet z Vysokých Studnic do Řehořova a napojení navazujícího projektu Datové dálnice Kamenice (ROP).
* Připojení obcí Ořechov, Olšany, Sedlatice v trase Jihlava-Telč.
* Připojení Humpolce.
* Připojení organizací v nových lokalitách ROWANetu Světlá nad Sázavou, Chotěboř, Humpolce (příspěvkové organizace Kraje Vysočina).

Schválený rozpočet kapitoly Informatika pro rok 2014 počítá s částkou na rozvoj tras ROWANetu a připojených organizací 1,6 milionu Kč.
Na rok 2014 se ale sešlo několik významných investičních akcí, které rozpočtem nejsme schopni vykrýt, zejména pak velké množství tras v rámci měst, které souvisejí s předáním nových páteřních optických tras do Světlé nad Sázavou, Chotěboře, Humpolce ale i dlouhodobě připravovaná stavební zakázka na rozšíření sítě do Řehořova s plánovanou investicí cca 900 000 Kč.
Je také nutno v této souvislosti zmínit i spokojenost připojených organizací jak s kvalitou služeb ROWANetu, dostupností a rychlostí připojení nejenom k internetu ale i k privátním, resortním sítím, tak i rychlost řešení případných problémů a rozvoj sítě. Pro doložení tohoto stavu je přiložen i děkovný dopis pana Trojánka, tehdejšího ředitele KPČR v Jihlavě dle materiálu RK-12-2014-41, př. 1.
Součástí přiloženého dopisu je také žádost PČR o realizaci připojení obvodních oddělení v Pacově a Velkém Beranově. Tyto přípojné body jsou z našeho pohledu významné jak z pohledu IZS jako celku, tak z pohledu topologie a dalšího rozvoje sítě ROWANet.
Návrh řešení Vzhledem k rozsahu a souběhu mnoha akcí navrhujeme zafinancovat připojení OO PČR Pacov a DO PČR Velký Beranov za použití kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje, a to v předpokládané výši zakázek 900 000 Kč bez DPH, tj. 1 089 000,- Kč s DPH. Přesná částka bude známa po vysoutěžení obou zakázek, v případě vyšší než předpokládané částky bude situace řešena dalším materiálem na RK. V případě nižší vysoutěžené ceny na realizaci bude nespotřebovaná částka vrácena do kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje materiálem na RK, stejně tak i v situaci kdy z nějakého důvodu nedojde k realizaci zakázek.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 31. 3. 2014 činí 36 321 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj o částku 1 089 000,- Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 089 000,- Kč na výdaje související s rozšířením sítě ROWANet.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 28. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz