Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2014-18

RK-12-2014-18.doc  RK-12-2014-18pr01.pdf
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-12-2014-18
NázevUzavření nájemní smlouvy - k.ú. Jimramov
Zpracoval Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření nájemní smlouvy na umístění hladinoměru na most ve vlastnictví kraje.
Na OM se obrátil městys Jimramov se žádostí o uzavření nájemní smlouvy na pronájem části mostu č. 35726-2 pro umístění hladinoměru - hlásného profilu řeky Fryšávky.
Most je součástí sinice III/35726. Hladinoměr má sloužit pro realizaci opatření Lokálního výstražného systému městyse Jimramov. Nájemní smlouva bude použita jako jedna z příloh k žádosti o dotací na povodňový rozhlas v Jimramově. Z důvodu udržitelnosti projektu by měla být nájemní smlouva uzavřena minimálně na 5 let od ukončení realizace projektu.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi městysem Jimramov a Krajem Vysočina nájemní smlouvu na dobu určitou tak, jak žádá městys. Hladinoměr bude upevněn nad volnou hladinou řeky pomocí konzoly uchycené k zábradlí mostu. Umístění hladinoměru na mostě č. 35726-2 bude navazovat na již funkční hladinoměr v obci Borovnice vzdálený cca 8 km od Jimramova.
KSUSV upozornila na skutečnost, že na mostu bude do 5 let prováděna oprava a letošním roce je plánována oprava zábradlí a říms. Na tuto skutečnost musí být nájemce upozorněn.
Výše nájemného byla s ohledem na pouhé zavěšení konzoly na zábradlí mostu stanovena částkou 100 Kč/rok.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městysem Jimramov nájemní smlouvu na pronájem části mostu k umístění hladinoměru.
StanoviskaKSUSV nemá námitky proti umístění hladinoměru na mostě č. 35726-2 přes potok Fryšávka, požaduje, aby byl městys upozorněn na skutečnost, že na tomto mostě bude v letošním roce prováděna opravy zábradlí a říms a je plánována celková oprava mostu do pěti let.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina a městysem Jimramov nájemní smlouvu na pronájem části mostu č. 35726-2 vedoucí přes potok Fryšávka pro umístění hladinoměru, a to na dobu určitou 5 let od ukončení realizace projektu, kdy výše nájemného byla stanovena částkou 100 Kč/rok.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz