Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2014-02

RK-12-2014-02.doc  RK-12-2014-02pr01.doc  RK-12-2014-02pr02.pdf
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-12-2014-02
NázevUzavření smluv o zřízení služebností vynucených přeložkou podzemního vedení a zařízení veřejné komunikační sítě provedenou v rámci stavby II/353 D1 - Rytířsko - Jamné, 2. stavba
Zpracoval P. Krepčík
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smluv o zřízení služebnosti vynucené přeložkou podzemního vedení a zařízení veřejné komunikační sítě.
Kraj Vysočina je v současné době investorem stavby II/353 D1 - Rytířsko - Jamné, 2. stavba a s tím spojené vynucené přeložky podzemního vedení a zařízení veřejné komunikační sítě na pozemcích v k.ú. Jamné u Jihlavy. Před zahájením vlastní stavby byly s vlastníky pozemků dotčených touto vynucenou přeložkou dle podkladů a projektové dokumentace a s vlastníkem sdělovacího vedení uzavřeny smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene. Po dokončení stavby byla trasa vedení zaměřena a současně byl vyhotoven geometrický plán, kterým byl vymezen rozsah služebností.
Návrh řešení OM navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvy o zřízení služebnosti v rozsahu, za úplatu a za podmínek dle materiálu RK-12-2014-02, př. 1 mezi vlastníky pozemků, které byly skutečně dotčeny vynucenou překládkou podzemního vedení a zařízení veřejné komunikační sítě jako povinnými ze služebnosti a oprávněným ze služebnosti, společností Telefónica Czech Republic, a.s. a Krajem Vysočina. Účastníkem těchto smluv bude i Kraj Vysočina jako investor stavby a stavebník vynucené překládky, který zaplatí povinným ze služebnosti jednorázovou úhradu za zřízení služebností ve výši 50 Kč/bm. V případě, kdy je vlastníkem pozemků Kraj Vysočina, bude ve smlouvě o zřízení služebnosti uvedena dohoda smluvních stran na započtení vzájemné pohledávky ve výši 100,- Kč + DPH.
Ve všech výše uvedených případech se jedná o služebnosti spočívající v užívání částí pozemků za účelem zřízení, provozu, údržby a oprav podzemního vedení a zařízení veřejné komunikační sítě.
OM navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvy o zřízení služebností v rozsahu, za cenu a za podmínek dle materiálu RK-12-2014-02, př. 1.
Smlouvy o zřízení služebností nejsou předkládány, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaODSH s návrhem usnesení souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvy o zřízení služebností v rozsahu, za cenu a za podmínek dle materiálu
RK-12-2014-02, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz