Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2014-62

RK-11-2014-62.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-11-2014-62
NázevProjekt Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany Kraje Vysočina - zvýšení objemu prostředků na platy zaměstnanců zařazených do krajského úřadu na rok 2014 pro zaměstnance realizující projekty spolufinancované z Evropské unie, rozpočtové opatření
Zpracoval I. Hanáková Kosourová, A. Nosková
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuOdbor sociálních věcí je realizátorem projektu Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany Kraje Vysočina, který byl schválen usnesením rady č. 1513/28/2013/RK. Cílem tohoto projektu je zkvalitnění koordinace výkonu sociálně-právní ochrany dětí zajišťované krajským úřadem a zkvalitnění metodické a kontrolní činnosti krajského úřadu. Obsahem projektu je personální posílení úseku sociálně-právní ochrany dětí a zajištění profesního rozvoje všech pracovníků v tomto úseku. Smyslem projektu je zkvalitnění výkonu SPOD na krajském úřadě zajištěním specializace výkonu jednotlivých agend (metodická a kontrolní činnost krajského úřadu, zprostředkování náhradní rodinné péče, správní řízení o zařazení žadatelů o náhradní rodinnou péči do evidence krajského úřadu a koordinace výkonu SPOD na území kraje).
V rámci projektu vznikla celkem čtyři pracovní místa, a to pozice psychologa, sociálního pracovníka v sociálně-právní ochraně dětí, sociálního pracovníka na úseku náhradní rodinné péče a pozice projektového a finančního manažera spojená s koordinací sociálních pracovníků.
K realizaci projektu jsou využívána pracovní místa již schválená v rámci počtu míst zařazených do krajského úřadu jako dočasná místa pro realizaci projektových záležitostí na úseku odboru sociálních věcí. Jedná se o tato pracovní místa:
- kontaktní pracovník Family Pointu, pracovní místo schválené usnesením rady kraje číslo 0369/07/2013/RK (v praxi řešeno zajištění Family Pointu na základě uzavření dohody o pracovní činnosti)
- využití jedné pozice projektu Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů, pracovní místo schválené usnesením rady kraje číslo 1139/24/2010/RK, k dalšímu využití na projektové záležitosti prodlouženo usnesením číslo 0369/07/2013/RK
- využití dvou pracovních pozic projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území Kraje Vysočina, schválené usnesením rady kraje číslo 1472/32/2009/RK, k dalšímu využití na projektové záležitosti prodlouženo usnesením číslo 0962/18/2013/RK.
Tato pracovní místa byla k realizaci projektu Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany Kraje Vysočina zařazena do struktury odboru sociálních věcí, oddělení sociální ochrany a prevence příkazem ředitele č. 5/14 ze dne 31. 1. 2014.
Pracovní místa k realizaci projektu budou rovněž obsazena na dobu určitou - na dobu realizace projektu, tj. do 30. 6. 2015. Mzdové náklady, povinné pojistné placené zaměstnavatelem a zákonné pojištění odpovědnosti budou plně hrazeny z prostředků projektu. Neuznatelnou položkou je příděl do Sociálního fondu ve výši 45 000 Kč pro rok 2014.
Schválený objem prostředků na platy zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu pro rok 2014 nezahrnuje prostředky na úhradu platů těchto zaměstnanců. V době přípravy rozpočtu a schvalování objemu prostředků na platy zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených krajského úřadu pro rok 2014, nebyly informace o výši osobních výdajů projektu Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany Kraje Vysočina zřejmé. Vzhledem k tomu je zvýšení objemu prostředků na platy uvedených zaměstnanců u pracovních pozic zařazených do krajského úřadu na rok 2014 pro zaměstnance realizující projekty spolufinancované z Evropské unie, které budou plně hrazeny z prostředků projektu, řešeno spolu s rozpočtovým opatřením na uvedené neuznatelné náklady samostatným materiálem.
Návrh řešení Ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje schválit zvýšení objemu prostředků na platy zaměstnanců schváleného pro rok 2014 o částku 1 118 000 Kč a rozpočtové opatření ke krytí uvedených neuznatelných výdajů na příděl do Sociálního fondu o částku 45 000 Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s rozpočtovým opatřením. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 19. 3. 2014 činí 36 631 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení objemu prostředků na platy zaměstnanců zařazených do krajského úřadu na rok 2014 pro zaměstnance realizující projekty spolufinancované z Evropské unie o částku 1 118 000 Kč;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Ostatní finanční operace, § 6330 Převody vlastním fondům v rozpočtech územní úrovně o částku 45 000 Kč na převod finančních prostředků do Sociálního fondu při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 45 000 Kč.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 28. 3. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz