Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2014-35

RK-10-2014-35.doc  RK-10-2014-35pr01.pdf
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-10-2014-35
NázevTarifní začlenění traťového úseku Nedvědice - Rovné - Divišov na trati č. 251 k tarifu IDS JMK
Zpracoval P. Bartoš
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuMěsto Bystřice nad Pernštejnem jménem svým i jako zástupce obcí Věžná nad Pernštejnem, Rožná a Rozsochy, požádalo Radu Kraje Vysočina o souhlas s tarifním začleněním traťového úseku Nedvědice - Rovné - Divišov na trati č. 251 k tarifu IDS JMK. Současně město Bystřice nad Pernštejnem v žádosti uvedlo, že veškerou ztrátu tržeb (protarifovací ztráta) bude hradit město Bystřice nad Pernštejnem, což bude upraveno smluvně mezi zúčastněnými subjekty. Předpokládaná protarifovací ztráta je ve výši cca 330 000 Kč za kalendářní rok.
V předmětném úseku trati 251 se přepravní zatížení pohybuje kolem 350 cestujících za 24 hodin průměrného pracovního dne a o víkendu až 450 cestujících.
V současné době odbor dopravy a silničního hospodářství připravuje podklady k možnostem tarifní integrace území Kraje Vysočina pro orgány kraje v rámci komplexního dopravního systému Kraje Vysočina. Z uvedených důvodů se může jednat jen o časově omezený souhlas ze strany Kraje Vysočina a to do doby, než v rámci komplexního dopravního systému Kraje Vysočina bude rozhodnuto a následně zavedena tarifní integrace území Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství předkládá radě kraje k posouzení žádost města Bystřice nad Pernštejnem dle materiálu RK-10-2014-35, př. 1., ve variantách:
- varianta A) rada kraje nesouhlasí se zavedením tarifu IDS JMK na traťovém úseku tratě č. 251 Nedvědice - Rovné - Divišov
- varianta B) rada kraje souhlasí se zavedením tarifu IDS JMK na traťovém úseku tratě č. 251 Nedvědice - Rovné - Divišov, a to do doby, než v rámci komplexního dopravního systému Kraje Vysočina bude rozhodnuto a následně zavedena tarifní integrace území Kraje Vysočina.
StanoviskaDopravní komise Rady Kraje Vysočina doporučila usnesením 003/02/2014/DK radě kraje souhlasit se zajišťováním dopravní obslužnosti oblasti Bystřice nad Perštejnem Integrovaným dopravním systémem Jihomoravského kraje.
Návrh usneseníVarianta a)
Rada kraje
nesouhlasí
se zavedením tarifu IDS JMK na traťovém úseku tratě č. 251 Nedvědice - Rovné - Divišov.


Varianta b)
Rada kraje
souhlasí
se zavedením tarifu IDS JMK na traťovém úseku tratě č. 251 Nedvědice - Rovné - Divišov, a to časově omezeném do doby než v rámci komplexního dopravního systému Kraje Vysočina bude rozhodnuto a následně zavedena tarifní integrace území Kraje Vysočina.
Odpovědnost ODSH
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz