Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2014-22

RK-10-2014-22.doc  RK-10-2014-22pr01.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-10-2014-22
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Jihlava - vyregulování VZT do rozpočtu kraje - přílohy M2
Zpracoval O. Homola
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje umožňující zahájení přípravy provádění prací.
V Nemocnici Jihlava p.o. bylo v roce 2012 dokončeno oddělení infekční jednotky intenzivní péče. V průběhu provozu infekční JIP bylo zjištěno, že nestejnoměrným zanášením třetího stupně filtrace v rámci jednotlivých boxů JIP dochází ke kolísání podtlaku. V důsledku tohoto stavu je nutno provádět úpravu ve strojovně vzduchotechniky (VZT), tak aby byl požadovaný přetlak udržen. Tento způsob regulace je neekonomický. Dalším problémem vyplývajícím z provozních potřeb JIP je nemožnost dezinfekce jednotlivého boxu bez toho, že je nutné vypnout VZT pro všechny boxy a velín JIP.
V průběhu roku 2013 proběhlo několik jednání, kde byly zvažovány různé způsoby řešení, byl zpracován posudek stávajícího zařízení Ústavem technických zařízení budov VUT Brno. Všechny navrhované úpravy VZT a systému měření a regulace byly projednány s ohledem na finanční náročnost i na dodržení podmínek dotace z fondů EU na stavbu PUIP. Výsledkem těchto jednání je návrh, který tyto provozní problémy eliminuje.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - vyregulování VZT do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2014 a to do přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve zdravotnických organizacích. S ohledem na nutnost přerušení provozu dotčených oddělení nemocnice navrhuje OM po projednání se zástupci Nemocnice Jihlava p.o. provádění těchto prací v průběhu července 2014. Provedení prací nebude realizována dříve, než bude získán souhlas poskytovatele dotace se zásahem do investice. Návrh proto dále předpokládá podání žádosti o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice v době udržitelnosti projektu Úřadu regionální rady ROP Jihovýchod jehož součástí je i prohlášení, že úpravy nebudou financovány z jiných dotačních zdrojů - materiál RK-10-2014-22, př. 1.
Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu kraje v rámci stávající výše alokace přílohy M2.
StanoviskaOdbor regionálního rozvoje
Vzhledem k tomu, že se úpravy týkají prostor vybudovaných v rámci projektu financovaného z ROP Jihovýchod, je třeba podat žádost o Žádost o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice v době udržitelnosti projektu Úřadu regionální rady ROP Jihovýchod. Bez vydání tohoto souhlasu není možné úpravy provést. Součástí Žádosti o vyslovení souhlasu je i prohlášení, že úpravy nebudou financovány z jiných dotačních zdrojů viz materiál RK-10-2014-22, př. 1. Odbor regionálního rozvoje navrhuje Radě Kraje Vysočina prohlásit skutečnosti uvedené v materiálu RK-22-2014-22, př. 1 a uložit podat Žádost o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice v době udržitelnosti projektu Úřadu regionální rady ROP Jihovýchod. Vzhledem k tomu, že součástí projektové dokumentace, kterou garantuje OM, nejsou žádné demontáže apod. (jedná se o zlepšení regulace ), realizace nebude mít vliv na udržitelnost projektu, vyslovení souhlasu s touto žádostí lze předpokládat kladné.
Odbor zdravotnictví souhlasí se zařazením nové akce Nemocnice Jihlava - vyregulování VZT do rozpočtu kraje.
Odbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - vyregulování VZT do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2013 a to do přílohy M2 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve zdravotnických organizacích;
prohlašuje
skutečnosti uvedené v materiálu RK-10-2014-22, př. 1;
ukládá
odboru majetkovému a odboru regionálního rozvoje podat Žádost o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice v době udržitelnosti projektu Úřadu regionální rady ROP Jihovýchod.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor regionálního rozvoje
Termín 31. 8. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz