Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2014-10

RK-06-2014-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-06-2014-10
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Nové Město na Moravě - rekonstrukce dětského oddělení do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval O. Homola
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje umožňující zahájení projektové přípravy.
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace využívá ke své činnosti rozsáhlý areál na ulici Žďárská. Areál tvoří pozemky a budovy ve vlastnictví Kraje Vysočina a Nemocnice Nové Město na Moravě je má od kraje pronajaty. Jednou z budov je budova
číslo 5 - pavilon dětského oddělení. Jedná se o dvoupodlažní budovu z cihelného zdiva postavenou v roce 1955. V budově je dětská neurologická ambulance, dětské odborné ambulance, ambulance ORL, lůžková část dětského oddělení a JIP dětského oddělení. Budova bezprostředně navazuje z jedné strany na zrekonstruovaný interní pavilon a z druhé strany na pavilon gynekologie. Vnitřní konstrukce, rozvody TZB ani jiné součásti nebyly od postavení budovy rekonstruovány či opravovány s výjimkou běžné údržby. Technický stav vnitřních částí budovy je velmi špatný nehledě na morální zastarání. S ohledem na stav budovy je zřejmé, že je nutné se začít zabývat stanovením rozsahu potřebných stavebních úprav a následně i projektovou přípravou její celkové rekonstrukce. Vnější plášť budovy je ve stejném stavu jako vnitřní část, střecha je předmětem častých oprav, výplně otvorů i obvodové zdivo nevyhovují současným požadavkům na eliminaci tepelných ztrát.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Nové Město na Moravě - rekonstrukce pavilonu dětského oddělení do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2014, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví. S ohledem na předpokládanou možnost zařazení části uvažovaných prací (vnější plášť budovy včetně střechy a výplní otvorů) do programu ÚSPORY ENERGIE V BUDOVÁCH KRAJE VYSOČINA , považuje OM za potřebné v dostatečném předstihu rozhodnout o vyjasnění problému a zahájení investorské přípravy. Zařazení akce do rozpočtu umožní zahájit diskuse o rozsahu potřebných stavebních úprav a následně i projednání s MŽP o poskytnutí dotace.
OM předpokládá, že v prvním kroku investiční přípravy bude nejprve zhodnocen skutečný stav budovy a vypracován návrh stavebních úprav. Výstupem bude stavební záměr obsahující rozsah stavebních úprav, odhad finančních nákladů a možný časový plán projektové přípravy a realizace akce s vazbou na zajištění provozu dotčených oddělení nemocnice. S tímto výstupem bude seznámena Rada Kraje v předpokládaném termínu květen 2014 a na jeho základě projedná Odbor životního prostředí a zemědělství jeho případné zařazení do dotačního programu. V případě schválení stavebního záměru bude výstup z této fáze využit jako podklad pro zahájení projektové přípravy stavby - zadání pro veřejnou zakázku na projekt stavby.
Pro zajištění první fáze investorské přípravy není navrhováno rozpočtové opatření. Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu kraje v rámci stávající výše alokace přílohy M4.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Odbor zdravotnictví souhlasí se zařazení nové akce Nemocnice Nové Město na Moravě - rekonstrukce pavilonu dětského oddělení do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2014.
Odbor životního prostředí a zemědělství doporučuje přijmout navržené řešení a návrh usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Nové Město na Moravě - rekonstrukce pavilonu dětského oddělení do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2014, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, odbor životního prostředí a zemědělství
Termín 21. 2. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz