Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2014-52

RK-05-2014-52.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-05-2014-52
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov důchodců Onšov - havárie vnitřních rozvodů ZTI do rozpočtu kraje
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje pro rok 2014, kapitoly Nemovitý majetek.
Tato akce byla schválena a zařazena do rozpočtu kraje pro rok 2013 usnesením č. 1341/26/2013/RK, ze dne 13. 8. 2013. Jednalo se o návrh na řešení havarijního stavu vnitřních rozvodů ZTI - vodovodu a kanalizace v budově zámku.
Odbor majetkový havarijní stav zjistil v průběhu realizace jiné akce na tomto objektu - oprava hydroizolací a fasády. Účelem této akce bylo zejména odstranění vlhkosti konstrukcí budovy zámku, nové vnější vedení kanalizace ad. Při provádění prací byl však zjištěn havarijní stav vnitřních rozvodů vodovodu a kanalizace. Na několika místech stávající vodovodní a kanalizační vedení vykazovalo netěsnosti, kterými unikala voda a splašky. Také toto bylo jednou z příčin vlhkosti konstrukcí, která nebyla zřejmá před zadáním projektového řešení a stavebních prací. Odkryté části vedení byly ve špatném stavu a jejich provedení v minulosti bylo neodborné.
Ke konci roku 2013 OM dokončil obě akce v domově. Akce havárie vnitřních rozvodů ZTI nebyla v roce 2013 uhrazena. Nedopatřením tato akce nebyla zařazena do Návrhu na rozdělení části disponibilního zůstatku kraje za rok 2013 ZK dne 4. 2. 2014.
Návrh řešení OM proto navrhuje zařadit do rozpočtu kraje - kapitoly Nemovitý majetek, příloha M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích novou akci Domov důchodců Onšov - havárie vnitřních rozvodů ZTI . Finanční krytí OM navrhuje zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M7.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov důchodců Onšov - havárie vnitřních rozvodů ZTI do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 28. 2. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz