Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2014-25

RK-05-2014-25.doc  RK-05-2014-25pr01.pdf
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-05-2014-25
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Český Herálec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků ve vlastnictví Kraje Vysočina určených k zastavění chodníkem.
Na OM se prostřednictvím KSUSV obrátila obec Herálec se žádostí o uzavření smlouvy, na jejímž základě by obec mohla realizovat akci Chodník Herálec a tuto akci financovat z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Pro čerpání dotačních prostředků nestačí uzavřít běžně uzavíranou smlouvu zakládající právo provést stavbu dle ustanovení § 110 zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon. SFDI požaduje uzavření smlouvy o převodu nemovitosti (kupní, darovací směnná) nebo smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene (nově služebnosti).
Stavba chodníku se bude dotýkat pozemků par. č. 1019/4 a par. č. 1033/1 v k. ú. Český Herálec. Vzhledem k tomu, že uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro stavbu chodníku (po 1.1.2014 s označením služebnosti), která se jevila jako nejsnazší, již nový občanský zákoník neumožňuje, bylo dohodnuto s obcí uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou Chodník Herálec , kterou budou dotčeny mimo jiné pozemky par. č. 1019/4 a par. č. 1033/1 v k. ú. Český Herálec a doporučit zastupitelstvu rozhodnout uzavřít budoucí darovací smlouvu. Smlouva bude sloužit jako jeden z dokladů k žádosti obce o poskytnutí dotace na tuto stavbu.
Předpokladem pro uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě je zveřejnění záměru darování části uvedených pozemků na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku, rozhodnout zveřejnit záměr darování části uvedených pozemků určených k zastavění chodníkem z vlastnictví kraje do vlastnictví obce Herálec a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Herálec smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků par. č. 1019/4 a par. č. 1033/1 v k. ú. Český Herálec
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou souhlasí se stavbou Chodník Herálec a požaduje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě na převod pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Chodník Herálec , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 1019/4 a par. č. 1033/1 v k. ú. Český Herálec;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování částí pozemků par. č. 1019/4 - ost. plocha, silnice a par. č. 1033/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Český Herálec, obec Herálec, zastavěných chodníkem z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Herálec;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně budoucího dárce a obcí Herálec, na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků par. č. 1019/4 a par. č. 1033/1 v k. ú. Český Herálec, obec Herálec, zastavěných chodníkem z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Herálec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 1. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz