Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2014-03

RK-05-2014-03.doc  RK-05-2014-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-05-2014-03
NázevZměna počtu pokojů v Domově mládeže a Školní jídelně Jihlava, Žižkova 58
Zpracoval O. Johanidesová
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuV souvislosti s rekonstrukcí elektroinstalace v Domově mládeže a Školní jídelně Jihlava, Žižkova 58, je možno současně provést stavební úpravu ve třech studovnách domova mládeže, které jsou žáky a studenty minimálně využívány. V současné době se změnil způsob přípravy žáků a studentů na vyučování. Žáci pracují převážně na svých PC přímo na pokojích. Ředitelka domova mládeže požádala o změnu způsobu využití stávajících tří studoven (příloha 1) na pokoje.
Návrh řešení Stavební úprava tří studoven na šest pokojů spočívá v zajištění postavení jedné příčky ze sádrokartonu, kterou se rozdělí každá stávající místnost. Další stavební úpravy nejsou nutné, v obou částech místnosti zůstanou okna, dveře i radiátory. Místnosti se doplní vhodnou podlahovou krytinou. Cílem této stavební úpravy je uvedení počtu pokojů do souladu s vyhláškou č. 410/2005 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých, v platném znění, a zlepšení pobytových podmínek pro žáky a studenty škol a školských zařízení. Změnou způsobu využití studoven by bylo připraveno 90 pokojů po třech lůžkách místo stávajících 84 pokojů po čtyřech lůžkách. Současně zůstává na každém patře domova mládeže další studovna k dispozici. Stávající cílová kapacita školského zařízení zapsaná v rejstříku škol a školských zařízení podle školského zákona pro ubytovací část nebude případnou úpravou dotčena.
OŠMS navrhuje, aby rada kraje vyslovila souhlas se stavebními úpravami v Domově mládeže a Školní jídelny Jihlava, Žižkova 58, spočívající ve změně využití tří studoven na šest pokojů po třech lůžkách.
Dále OŠMS navrhuje, aby rada kraje schválila čerpání investičního fondu v roce 2014 u Domova mládeže a Školní jídelny Jihlava, Žižkova 58, IČO 60545356, v celkové výši 150 tis. Kč na úhradu nákladů spojených s výše uvedenými stavebními úpravami.
Podle § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, vykonává rada kraje funkci zřizovatele.
StanoviskaOdbor majetkový:
Souhlasí s provedením této stavební úpravy. Tyto úpravy nenaruší podstatně konstrukci objektu a je vhodné je provést v součinnosti s realizovanou rekonstrukcí elektroinstalace.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavebními úpravami v Domově mládeže a Školní jídelny Jihlava, Žižkova 58, v souvislosti s rekonstrukcí druhé etapy elektroinstalace, které povedou ke změně využití tří studoven na šest pokojů po třech lůžkách;
schvaluje
čerpání investičního fondu v roce 2014 u Domova mládeže a Školní jídelny Jihlava, Žižkova 58, IČO 60545356, v celkové výši 150 tis. Kč na úhradu nákladů spojených se stavebními úpravami studoven na pokoje.
Odpovědnost Odbor majetkový, Odbor školství, mládeže a sportu
Termín 31. 08. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz