Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2014-25

RK-03-2014-25.doc  RK-03-2014-25pr01.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-03-2014-25
NázevInformace o realizaci řízeného zániku detašovaných pracovišť a ukončení činnosti těchto pracovišť v bývalých okresních městech
Zpracoval I. Hanáková Kosourová, I. Šmídová, K. Kotrba
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuKrajský úřad měl od roku 2003 v souvislosti se zánikem okresních úřadů a přechodem jejich agendy na kraje v objektech bývalých okresních úřadů zřízená detašovaná pracoviště pro výkon přenesené působnosti v oblasti výkaznictví obcí, přezkoumání hospodaření obcí, lesního hospodářství a myslivosti, vodního hospodářství. Umístění zaměstnanců na 3 těchto pracovištích bylo realizováno s využitím externího pronájmu, s kterým souvisejí zvýšené finanční náklady. V 1 případě byl smluvní vztah realizován na základě výpůjčky (bez nájmu, s Městem Třebíč). Ve všech případech bylo třeba hradit provozní náklady související s užíváním těchto prostor. V posledních čtyřech letech se snížila frekvence potřeby zajištění služeb na místě a komunikace ve značné míře probíhala již pouze elektronickou a telefonickou formou. Vzhledem k výše uvedenému rozhodl ředitel krajského úřadu provést analýzu možnosti řízeného zániku detašovaných pracovišť v bývalých okresních městech za účelem zefektivnění a možných personálních a finančních úspor. Radě Kraje Vysočina byla informace o řízeném zániku detašovaných pracovišť v bývalých okresních městech podána na jednání č. 4 konaném dne 29. 1. 2014. Rada Kraje vzala informaci na vědomí usnesením č. 0151/04/2013/RK a uložila řediteli Krajského úřadu Kraje Vysočina:
* znovu a důkladně posoudit navrhované rozmístění jednotlivých pracovišť krajského úřadu s cílem minimalizovat změnou vyvolané stavební úpravy a výdaje z rozpočtu kraje a s cílem dosáhnout z provozního hlediska nejpřijatelnějšího řešení;
* věnovat zvýšenou pozornost procesu řízeného zániku detašovaných pracovišť ve všech souvislostech a tento proces průběžně optimalizovat a radu kraje informovat.

Krajský úřad prověřil možnost realizovat umístění zaměstnanců v prostorách krajského úřadu v Jihlavě, s minimálními náklady a bez stavebních úprav.

K 1. prosinci 2013 byli zaměstnanci kraje z detašovaných pracovišť přemístěni na pracoviště v Jihlavě a detašovaná pracoviště byla k 31. 12. 2013 zrušena. Souhrnná informace o realizaci řízeného zániku detašovaných pracovišť a ukončení činnosti těchto pracovišť v bývalých okresních městech je uvedena v materiálu RK-03-2014-25, př. 1.
Návrh řešení Ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina:
- vzít na vědomí informaci o realizaci řízeného zániku detašovaných pracovišť a ukončení činnosti těchto pracovišť v bývalých okresních městech dle materiálu
RK-03-2014-25, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o realizaci řízeného zániku detašovaných pracovišť a ukončení činnosti těchto pracovišť v bývalých okresních městech dle materiálu RK-03-2014-25, př. 1.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 1. 2. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz