Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2005-44

RK-03-2005-44.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíRK-03-2005-44
NázevZástupci kraje Vysočina v komisích Rady Asociace krajů ČR
Zpracoval K. Nedvědová
Předkládá M. Vystrčil
Počet příloh
Popis problému Podle čl. 4 odst. 4 Stanov Asociace krajů ČR zřizuje Rada Asociace krajů ČR jako své iniciativní a poradní orgány komise, jmenuje a odvolává jejich členy. Na svém zasedání č. 9 dne 17. prosince 2004 Rada Asociace krajů ČR projednávala problematiku komisí. Bylo přijato usnesení, ve kterém rada * zřídila komisi o Grémium ředitelů krajských úřadů; o pro veřejnou správu; o pro financování krajů; o pro školství a sport; o pro kulturu a památkovou péči; o pro regionální rozvoj; o pro životní prostředí a zemědělství; o pro sociální záležitosti; o pro dopravu; o pro zdravotnictví; o pro cestovní ruch; o pro vztahy s veřejností; o pro evropské záležitosti; * souhlasila, o aby byl ve zřízených komisích každý člen Asociace krajů ČR zastoupen jedním svým zástupcem; o aby předsedy komisí Rady AKČR jmenovala Rada AKČR; * jmenovala o členy komise - Grémium ředitelů krajských úřadů ředitele krajských úřadů; o členy Komise pro vztahy s veřejností tiskové mluvčí jednotlivých krajů; * jmenovala o předsedou komise - Grémium ředitelů krajských úřadů Josefa Kubiše, ředitele Krajského úřadu Středočeského kraje; o předsedkyní Komise pro vztahy s veřejností Katherinu Koláčkovou, tiskovou mluvčí Moravskoslezského kraje; * uložila o členům Rady AKČR předložit Kanceláři AKČR návrhy na zástupce členů AKČR v dosud neobsazených zřízených komisích (termín 25. ledna 2005); o komisi - Grémiu ředitelů krajských úřadů posoudit ustavení Komise pro informatiku; o Komisi Rady AKČR pro regionální rozvoj zřídit subkomisi pro koordinaci přípravy samostatných regionálních operačních programů pro plánovací období 2007-2013; o řediteli Kanceláře AKČR předložit návrhy členů Rady AKČR na zástupce členů AKČR v dosud neobsazených zřízených komisích na nejbližším zasedání Rady ke schválení.
Návrh řešení Navrhuje se dle úkolu ze zasedání Rady Asociace krajů ČR č. 9 dne 17. prosince 2004 nominovat zástupce kraje Vysočina do výše vyjmenovaných dosud neobsazených komisí a předložit tento návrh Kanceláři Asociace krajů ČR. Ve výše citovaném usnesení Rada Asociace krajů ČR souhlasila, aby byl ve zřízených komisích každý člen Asociace krajů ČR zastoupen jedním svým zástupcem. Vzhledem k tomu, že ani stanovy, ani jiné interní předpisy asociace neupravují přesně ustavování členů, navrhuje se, aby byl z důvodu zastupitelnosti kromě jednoho zástupce s právem hlasovacím jmenován i plnohodnotný náhradník s právem poradním, na kterého by přešlo v případě neúčasti nominovaného zástupce automaticky právo hlasovací.
Stanoviska Stanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usnesení Rada kraje nominuje do neobsazených komisí Rady Asociace krajů ČR tyto zástupce: pro veřejnou správu * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro financování krajů * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro školství a sport * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro kulturu a památkovou péči * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro regionální rozvoj * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro životní prostředí a zemědělství * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro sociální záležitosti * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro dopravu * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro zdravotnictví * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro cestovní ruch * člen - ..........................................; * náhradník - ....................................; pro evropské záležitosti * člen - ..........................................; * náhradník - .....................................
Odpovědnost hejtman kraje Vysočina
Termín 25. 1. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz