Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2013-16

RK-20-2013-16.doc  RK-20-2013-16pr01.pdf
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-20-2013-16
NázevDarování pozemku v k. ú. Libice nad Doubravou
Zpracoval J. Mazánková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál řeší darování pozemku v k. ú. a obci Libice nad Doubravou.
Na odbor majetkový se obrátila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, pracoviště Havlíčkův Brod s informací, že dle inventarizačního soupisu se v majetku kraje nachází pozemek par. č. st. 172 o výměře 12 m2 v k. ú. a obci Libice nad Doubravou. Jedná se o pozemek, na kterém stojí stavba autobusové zastávky. Tato stavba byla zapsána na list vlastnictví kraje omylem v roce 2003, k vlastnictví se hlásí Obec Lány, Lány 41, 583 01 Chotěboř. Odbor majetkový jednal s Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Havlíčkův ohledně možnosti řešení této situace s výsledkem, že, příslušným řízením bude tento nesoulad odstraněn. KSÚSV navrhuje převod pozemku do vlastnictví obce, s čímž obec souhlasí.
Parcela je vedena na listu vlastnictví č. 44 pro k. ú. a obec Libice nad Doubravou, u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod.
Návrh řešení OM navrhuje pozemek par. č. st 172 bezúplatně převést obci Lány, neboť pro Kraj Vysočinu je tento pozemek zbytný. Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva Kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví Kraje Vysočina - čl. II., odst. 2. Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude využíván komerčně.
OM dále navrhuje zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat tuto nemovitost do vlastnictví obce Lány.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování na úřední desce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek do vlastnictví obce. Ve smyslu návrhu bude upraven rozsah majetku předaného k hospodaření KSÚSV.
Darovací smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace a ODSH souhlasí s navrhovanými změnami.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování pozemku par. č. st. 172 zastavěná plocha a nádvoří v k. ú. a obci Libice nad Doubravou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Lány;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. st. 172 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 12 m2 v k. ú. a obci Libice nad Doubravou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Lány.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 17. 9. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz