Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2005-16

RK-03-2005-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-03-2005-16
NázevOdprodej bývalé obalovny v k. ú. Myslotín a obci Pelhřimov
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10.9.2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina. Odbor majetkový obdržel od neziskové organizace s názvem Záchranná brigáda kynologů kraje Vysočina (dále jen ZBKKV), se sídlem Želiv 218 žádost o odkoupení budovy bývalé obalovny živičných směsí bez č.p. postavené na pozemcích par. č. st. 107/1 a par. č. st. 107/2 a pozemků par. č. st. 107/1 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 327 m2 a par. č. 583/9 - trvalý travní porost o výměře 2 088 m2, vše v k. ú. Myslotín a obci Pelhřimov. ZBKKV od prezidia Svazu záchranných brigád kynologů ČR získala pro první čtvrtletí letošního roku částku 100 000,- Kč na nákup pozemku za účelem výstavby cvičiště a klubovny. ZBKKV je součástí integrovaného záchranného systému v kraji a zavazuje se, že v případě potřeby by poskytla tyto nemovitosti dalším složkám. Výše uvedené nemovitosti jsou Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Pelhřimov vedeny na listu vlastnictví č. 297 pro k. ú. Myslotín a obec Pelhřimov, kde je jako výhradní vlastník uvedena Vysočina, se sídlem v Jihlavě ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov.
Návrh řešení Výše uvedené nemovitosti jsou dle sdělení SÚS Pelhřimov pro provoz této příspěvkové organizace nepotřebné a proto odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina jejich přímý prodej žadateli za částku, kterou má k dispozici. Vzhledem k tomu, že tato nezisková organizace zabezpečuje činnost spočívající v záchraně osob při živelných či jiných katastrofách a je součástí integrovaného záchranného systému kraje Vysočina, domnívá se odbor majetkový, že by nebylo vhodné požadovat kupní cenu v místě a v čase obvyklou, jak vyžaduje zpravidla ustanovení § 18 odst. 2 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) v platném znění. Dalším důvodem je, že žadatel má pro tento způsob prodeje k dispozici finanční prostředky pouze po omezené časové období a klasický způsob prodeje nemovitostí by byl pro žadatele příliš zdlouhavý. Alternativou by mohl standardní prodej zájemci vybranému na základě výběrového řízení. Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru prodeje těchto nemovitostí.
Stanoviska Správa a údržba silnic Pelhřimov souhlasí s odprodejem nemovitostí. Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s odprodejem nemovitostí
Návrh usnesení Rada kraje schvaluje zveřejnění záměru prodat stavbu bývalé obalovny bez č. p. na pozemcích par. č. st. 107/1 a par. č. st. 107/2 a pozemků par. č. st. 107/1 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 327 m2 a par. č. 583/9 - trvalý travní porost o výměře 2 088 m2, vše v k. ú. Myslotín a obci Pelhřimov na úřední desce kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz