Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2013-25

RK-19-2013-25.doc  RK-19-2013-25pr01.pdf  RK-19-2013-25pr02.pdf
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-19-2013-25
NázevPředběžný záměr Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Zpracoval K. Lisa, E. Tomášová
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuRadě Kraje Vysočina je předkládán ke schválení předběžný projektový záměr Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace.
Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Kraje Vysočina obdržel od Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace (dále jen Nemocnice Havlíčkův Brod ) předběžný záměr projektu ve formě projektové fiše s pracovním názvem Zavedení nového modelu kolektivní péče o předškolní děti pro zaměstnance Nemocnice Havlíčkův Brod formou dětské skupiny , bližší specifikace projektu je obsahem materiálu RK-19-2013-25, př. 1. Jedná se o projekt připravovaný do operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, Prioritní osa 3, oblast podpory 3.4 - Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života v rámci výzvy č. B5 - Výzva pro předkládání grantových projektů zaměřených na vznik a provoz zařízení péče o děti předškolního věku financované na základě standardní stupnice jednotkových nákladů v rámci oblasti podpory 3.4 - Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života. Ukončení příjmu žádostí je 31. 5. 2013.
Začátek realizace projektu se předpokládá na září 2013. Ukončení projektu se předpokládá na červen 2015. Cílem projektu Zavedení nového modelu kolektivní péče o předškolní děti pro zaměstnance Nemocnice Havlíčkův Brod formou dětské skupiny je vznik a provoz zařízení péče o děti předškolního věku zaměstnanců Nemocnice Havlíčkův Brod zavedením nového modelu kolektivní péče o předškolní děti formou dětské skupiny. Projekt řeší aktuální problém nedostatečné kapacity MŠ v Havlíčkově Brodě, kdy nejsou dlouhodobě pokryty požadavky na umístění dětí.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen OZ ) navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 (dále jen Pravidla ) schválit předběžný záměr Nemocnice Havlíčkův Brod dle materiálu RK-19-2013-25, př. 1. Posouzení projektu dle čl. 4 pravidel bylo provedeno na základě doručené projektové fiše.
Projektový záměr není v rozporu s hlavním účelem výše uvedené příspěvkové organizace, jeho cílem je zlepšení podmínek zaměstnanců. Předběžný rozpočet, který je stanoven na realizaci tohoto projektu činí 1 777 176 Kč. Tato částka bude ze 69,6 % (tj. 1 237 176 Kč) kofinancována z OP LZZ. Vlastní podíl spoluúčasti příspěvkové organizace představuje částku 30,4 % (tj. 540 000 Kč). Celou částku vlastního podílu spoluúčasti příspěvkové organizace pokryjí příspěvky rodičů. Nejsou kladeny žádné nároky na rozpočet kraje.
OZ doporučuje radě kraje schválit předběžný projektový záměr.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický k materiálu nemá připomínky a bere ho na vědomí.
Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k navrženému usnesení.
Odbor školství, mládeže a sportu
V dokumentaci je zdůrazněno, že se jedná pouze o pilotní projekt, který má ověřit možnosti dětské skupiny, a že o jeho pokračování se rozhodne až po skončení projektu. Přestože projekt nevyžaduje udržitelnost, bylo by vhodné uvést, zda nemocnice předpokládá pokračování a z jakých zdrojů bude služba financovaná v případě neochoty rodičů plně hradit náklady. Není vyloučeno, že o založení podobných dětských skupin by mohly mít zájem i jiné PO kraje. Přístup kraje jako zřizovatele k takové činnosti zatím není obecně formulován.

Ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace sdělil, že po případném vyčerpání dotace (bude-li poskytnuta a realizována) nebude žádat zřizovatele o příspěvek na provoz zařízení dle materiálu RK-19-2013-25, př. 2.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
předběžný projektový záměr Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace dle materiálu RK-19-2013-25, př. 1.
Odpovědnost OZ, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Termín 31. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz