Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2013-07

RK-18-2013-07.doc  RK-18-2013-07pr01.doc  RK-18-2013-07pr01a.doc  RK-18-2013-07pr01b.doc  RK-18-2013-07pr01c.doc  RK-18-2013-07pr02.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-18-2013-07
NázevVeřejná zakázka na stavební práce SPŠS Havlíčkův Brod - Rekonstrukce ZTI a sociálního zařízení
Zpracoval J. Mikésková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o zadání veřejné zakázky na akci SPŠS Havlíčkův Brod - Rekonstrukce ZTI a sociálního zařízení .
Uvedená akce spočívá v celkové rekonstrukci rozvodů kanalizace a vody. Současně s tím se provede ve všech 4 patrech oprava sociálního zázemí. Zřídí se zvlášť sociální zázemí pro chlapce, děvčata a zaměstnance školy. V každém patře bude zřízena úklidová komora. Z důvodu větších rozměrů sociálního zázemí se ruší dva kabinety a archiv, které se přesunou do prostoru stávajícího PC koutku. Následně se upraví rozvody topení v prostoru sociálního zázemí, rozvody elektro (silnoproud a slaboproud) v prostoru nového archivu a kabinetu. V celé budově se provedou povrchové úpravy. Současně bude nutné opravit na chodbách teracovou mazaninu a podhledy po zbourané sklobetonové dělící příčce na chodbě ve třech patrech. Na chodbě se začistí povrchové úpravy, malby a otěrové plochy. V kabinetě tělocvikářů se provede dělící příčka z důvodu hluku ze šatny a utěsnění proudění vzduchu od VZT. Po dokončení ležaté kanalizace bude nutné předláždit celý prostor šaten. Při provádění bouracích prací se osadí ocelové výztuhy do zdiva v prostoru sociálního zázemí ve všech patrech v průchodu dveří. Dále se osadí ocelový nosník do každého patra tak, aby podepřel strop v místě průrazů VZT, ZTI, EL. Z důvodu instalační příčky pod okny v sociálním zázemí dívek se upraví okna tak, že se zruší spodní ventilační křídlo a zazdí se. Následně se zateplí z venkovní strany. V prostorách sociálních zázemí bude položena nová dlažba. V sociálním zázemí se osadí nové podhledy a budou osazeny nové dveře ve všech patrech. Před budovou se provede napojení do stávající šachty a po osazení se opětovně opraví zámková dlažba.
Detaily předmětu plnění jsou specifikovány v zadávací dokumentaci veřejné zakázky, zejména v projektové dokumentaci a obchodních podmínkách, které jsou nedílnou součástí zadávací dokumentace.
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla stanovena ve výši 4 977 000 Kč bez DPH na základě rozpočtových nákladů na stavbu stanovených zpracovatelem projektové dokumentace Radkem Wasserbauerem - Projekční a inženýrská činnost, Nové Dvory 16, 592 12 Nížkov, IČ 628 38 296. Pro výběr zhotovitele akce bylo použito zjednodušené podlimitní řízení dle § 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Zadávací řízení bylo zahájeno odesláním výzvy k podání nabídek dne 3. 4. 2013. Jako hodnotící kritérium pro výběr nejvhodnější nabídky byla určena nejnižší nabídková cena. Lhůta pro podání nabídek uplynula dne 19. 4. 2013 v 10:00 hod. V této lhůtě podalo své nabídky celkem 9 uchazečů. Doručené nabídky byly předány komisi pro otevírání obálek, která zahájila svojí činnost ihned po skončení lhůty pro podání nabídek, a to otevřením obálek s nabídkami a následně kontrolou splnění požadavků v souladu s § 71 odst. 9 zákona. Všechny nabídky splnily požadavky zákona. Z jednání komise pro otevírání obálek byl pořízen protokol, který je přílohou materiálu RK-18-2013-07, př. 1. První jednání hodnotící komise bylo zahájeno dne 3. 4. 2013 v 15:00 hod. Hodnotící komise zahájila svoji činnost ustanovením předsedy a místopředsedy komise. V průběhu jednání byli členové hodnotící komise seznámeni s výsledky posouzení kvalifikace v souladu s § 59 zákona, které zpracoval odbor majetkový, př. 1a. Dále komise posoudila nabídky z hlediska splnění zákonných požadavků a požadavků zadavatele uvedených v zadávacích podmínkách v souladu s § 76 zákona a dále posoudila v souladu s ust. § 77 zákona výsi nabídkových cena ve vztahu k předpokládané hodnotě veřejné zakázky. Hodnotící komise dospěla k závěru, že nabídka pod poř. č. 8 (IS MONT spol. s r.o.) obsahuje mimořádně nízkou nabídkovou cenu a rozhodla vyžádat si od uchazeče písemné zdůvodnění těch částí nabídky, které jsou pro výši nabídkové ceny podstatné. Hodnotící komise stanovila pro zdůvodnění lhůtu 3 pracovních dnů ode dne doručení žádosti. Dopisem ze dne 6. 5. 2013 uchazeč sdělil, že není schopen realizovat veřejnou zakázku za nabídkovou cenu vzhledem k chybě v rozpočtu, a proto svoji nabídku ruší a odstupuje zadávacího řízení. Hodnotící komise na základě výše uvedeného nabídku vyřadila (§77 odst. 6 Zákona). Poté bylo provedeno vyhodnocení nabídek podle stanoveného hodnotícího kritéria.
Z obou jednání hodnotící komise byly pořízeny protokoly, které jsou přílohou materiálu
RK-18-2013-07, př. 1b a RK-18-2013-07, při. 1c. O průběhu posouzení a hodnocení nabídek byla vypracována Zpráva o hodnocení a posouzení nabídek, která je rovněž přílohou materiálu RK-18-2013-07, př. 2.
Návrh řešení Jako nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka uchazeče TERMGAS s.r.o. s nabídkovou cenou 3 299 963 Kč bez DPH.
Pořadí nabídek tak, jak bylo určeno hodnotící komisí podle hodnotícího kritéria, je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek (RK-18-2013-07, př. 2).
Návrh usnesení předpokládá schválení pořadí nabídek a rozhodnutí o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise.
StanoviskaStanovisko OŠMS:
OŠMS nemá připomínek k rekonstrukci ZTI a sociálního zařízení budovy SPŠS Havlíčkův Brod. Dle připravované koncepce bude budova i v dalších letech využívána pro poskytování středoškolského vzdělávání.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
pořadí nabídek na veřejnou zakázku SPŠS Havlíčkův Brod - Rekonstrukce ZTI a sociálního zařízení dle materiálu RK-18-2013-07, př. 2;
rozhoduje
vybrat nabídku uchazeče TERMGAS s.r.o., Údolní 314/49, 147 00 Praha 4, IČ 260 07 967 jako nejvhodnější nabídku na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce SPŠS Havlíčkův Brod - Rekonstrukce ZTI a sociálního zařízení ;
ukládá
odboru majetkovému oznámit výsledek zadávacího řízení na uvedenou veřejnou zakázku všem dotčeným uchazečům a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz