Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2013-71

RK-18-2013-71.doc  RK-18-2013-71pr01.doc
Číslo materiálu71
Číslo jednacíRK-18-2013-71
NázevProjekt Standardy operačního řízení ZZS kraje Vysočina
Zpracoval K. Lisa, V. Kotrbová, P. Pavlinec
Předkládá S. Měrtlová, P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje v oblasti intervence 3.4 Integrovaného operačního programu (dále jen IOP ) projekt Standardy operačního řízení ZZS kraje Vysočina (registrační číslo projektu CZ.1.06/3.4.00/11.07849).

Dne 12. 3. 2013 bylo uveřejněno oznámení předběžných informací k připravované veřejné zakázce Standardy operačního řízení ZZS kraje Vysočina.

V průběhu přípravy zadávacích podmínek k této veřejné zakázce ale byla dodatečně zjištěna potřeba vysoutěžit služby servisu k některým částem zakázky (dílčím plněním). Náklady na servis nepatří mezi způsobilé výdaje projektu a budou hrazeny Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací (dále jen ZZS ).
Pro vypsání veřejné zakázky bude využito otevřeného nadlimitního řízení s tím, že Kraj Vysočina bude vystupovat jako centrální zadavatel veřejné zakázky. K tomu bude uzavřena Smlouva o výkonu funkce centrálního zadavatele mezi krajem a ZZS.

Zároveň byla s postupným zpracováváním technických podkladů k zakázce a v souvislosti s novými detailnějšími informacemi řešení střechového projektu Národní informační systém integrovaného záchranného systému (NIS IZS) zjištěna potřeba sloučení dílčích plnění týkajících se dodávky technologií pro operační řízení (SW, HW) a radiokomunikace.
Důvodem sloučení dílčích plnění je především zjištění nezbytných návazností jednotlivých technologických celků a značné riziko z nekompatibility, která by mohla nastat při dodávce jednotlivých částí od různých dodavatelů.

Z výše uvedených důvodů bude třeba opravit a znovu uveřejnit nové oznámení předběžných informací (navýšení předpokládané hodnoty zakázky o náklady na servis, sloučení dílčích plnění).

Z důvodu zpoždění nezbytného vstupu u střechového projektu, kterým je technický projekt, resp. jeho první část (zadání pro kraje) připravujeme změnu harmonogramu projektu a rozdělení na etapy. Termín ukončení realizace projektu je, v pracovní podobě připravovaného oznámení o změnách v projektu, předběžně nastaven na 30. 9. 2014. Materiál byl zatím neoficiálně předložen ke konzultaci Centru pro regionální rozvoj ČR (CRR), po vyjádření CRR bude oznámení o změnách v projektu zfinalizováno a předloženo radě kraje.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví, Odbor analýz a podpory řízení a Odbor informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhují Radě Kraje Vysočina:
* rozhodnout uzavřít Smlouvu o výkonu funkce centrálního zadavatele podle § 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dle materiálu
RK-18-2013-71, př. 1.

Dle ustanovení § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Smlouvu o výkonu funkce centrálního zadavatele podle § 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, dle materiálu RK-18-2013-71, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor analýz a podpory řízení, odbor informatiky
Termín 30. 8. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz