Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2005-03

RK-03-2005-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-03-2005-03
NázevŽádost o odkoupení části pozemku v k. ú. a obci Stařeč
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina. Odbor majetkový obdržel od firmy ADW HOLDING, s. r. o. žádost o odkoupení části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci, původ přídělový plán (PP) par. č. 1154 o výměře 2 980 m2 v k. ú. a obci Stařeč. Výše uvedená nemovitost je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Třebíč vedena na listu vlastnictví č. 635 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako výhradní vlastník uvedena Vysočina, se sídlem v Jihlavě ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč. ADW HOLDING, s. r. o. plánuje svůj areál rozdělit na dvě samostatné části (budou na nich podnikat 2 různé firmy), z nichž by každá měla svůj sjezd na silnici I/23. Dnes vede z celého komplexu pouze jeden sjezd. Proto firma plánuje na části pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci, původ přídělový plán (PP) par. č. 1154 postavit odbočovací pruh a nový sjezd k druhé části areálu.
Návrh řešení Po konzultaci s ŘSD ČR, správou Jihlava navrhuje odbor majetkový vydat firmě ADW HOLDING, s. r. o. pouze souhlas se stavbou sjezdu a odbočovacího pruhu na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci, původ přídělový plán (PP) par. č. 1154 v k. ú. a obci Stařeč. Převod pozemku nedoporučujeme. Pozemek bude po dokončení odbočovacího pruhu a sjezdu zaměřen geometrickým plánem a majetkoprávně vypořádán s tím, že část zastavěná odbočovacím pruhem a sjezdem bude směněna s ŘSD ČR za pozemky ve vlastnictví ČR a příslušnosti hospodaření pro ŘSD ČR nacházející se pod silnicemi II. a III. tříd.
Stanoviska SÚS Třebíč nesouhlasí s odprodejem pozemku. Obec Stařeč nemá o pozemek zájem. ŘSD ČR, správa Jihlava nesouhlasí s odprodejem pozemku, ale souhlasí s vybudováním sjezdu a odbočovacího pruhu. Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s vybudováním sjezdu a odbočovacího pruhu, ale nesouhlasí s prodejem pozemku.
Návrh usnesení Rada kraje neschvaluje zveřejnění záměru prodat část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci, původ přídělový plán (PP) par. č. 1154 o výměře 2 980 m2 v k. ú. a obci Stařeč a souhlasí s vybudováním odbočovacího pruhu a sjezdu ze silnice I/23 na části pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci, původ přídělový plán (PP) par. č. 1154, firmou ADW HOLDING s. r. o., Sedlec 110, dle projektové dokumentace odsouhlasené ŘSD ČR, pracoviště Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz