Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2013-69

RK-15-2013-69.doc
Číslo materiálu69
Číslo jednacíRK-15-2013-69
NázevZměna pracovních smluv projektových a finančních manažerů projektů transformace od 1. 5. 2013
Zpracoval V. Švarcová, J. Bína
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina Usnesením č. 0369/07/2013/RK rozhodla o prodloužení pracovní smlouvy pracovníka odboru sociálních věcí, který se od 1. 3. 2013 podílí na zajištění potřebné administrativy projektů transformace. Na základě tohoto usnesení je pracovník financován na 0,4 úvazku z projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz I. a na 0,6 úvazku z projektu Transformace ÚSP Křižanov II. Úvazky byly rozděleny dle objemu finančních prostředků určených na mzdové výdaje v jednotlivých projektech. Z důvodu náročné administrativy vyplácení mezd ze dvou projektových účtů bylo podáno Oznámení o změně v projektu spočívající ve flexibilním čerpání mzdových prostředků, tak aby bylo možné měsíčně čerpat finančních prostředky pouze z jednoho projektu. Rada kraje toto Oznámení schválila Usnesením 0389/08/2013/RK. Na základě těchto skutečností dochází ke změně pracovní smlouvy tak, aby nebylo rozděleno financování z projektů poměrem 0,4 a 0,6 úvazků, ale úvazek 1,0, který bude financován z výše uvedených projektů flexibilně dle aktuální administrativní náročnosti každého projektu.

Rada Kraje Vysočina Usnesením č.1081/22/2012/RK rozhodla o navýšení počtu zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu, na jehož základě byl přijat od 1. 1. 2013 na odbor majetkový (dále jen OM ) pracovník na pracovní pozici projektový a finanční manažer projektů Transformace ÚSP Jinošov III. a Transformace ÚSPMP Těchobuz I. Financování způsobilých mzdových výdajů je zajištěno pro každý projekt ve výši 0,5 úvazku. Z důvodu náročné administrativy vyplácení mezd ze dvou projektových účtů bylo podáno Oznámení o změně v projektu spočívající ve flexibilním čerpání mzdových prostředků, tak aby bylo možné měsíčně čerpat finančních prostředky pouze z jednoho projektu. Rada kraje toto Oznámení schválila Usnesením 0389/08/2013/RK. Na základě těchto skutečností dochází ke změně pracovní smlouvy tak, aby nebylo rozděleno financování z projektů poměrem 0,5 a 0,5 úvazků, ale úvazek 1,0, který bude financován z výše uvedených projektů flexibilně dle aktuální administrativní náročnosti každého projektu.

Na OM došlo dále k přerozdělení administrativy jednotlivých projektů. Projekt Transformace ÚSPMP Těchobuz I. zajišťoval do nástupu nového projektového a finančního manažera na OM jiný pracovník, odbor sociálních věcí (dále jen OSV ) tak vyhověl požadavkům OM, aby administrativa tohoto projektu byla dál realizována původním pracovníkem a projektovému a finančnímu manažerovi OSV byl svěřen jiný investiční projekt transformace. Z tohoto důvodu investiční část projektu za OM vykonává dál původní pracovník OM a OSV svěřil administrativu projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz I. projektovému a finančnímu manažerovi na OSV, který je z tohoto projektu dále financovaný. Z tohoto důvodu je třeba upravit pracovní smlouvu projektovému a finančnímu manažerovi na OM, který bude od 1. 5. 2013 financovaný místo projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz I. z projektu Transformace ÚSP Jinošov II. a nadále z původně určeného projektu Transformace ÚSP Jinošov III. Na základě těchto skutečností došlo v období od 1. 3. - 30. 4. 2013 k překrývání pracovních smluv pracovníka na OSV a na OM, kteří jsou oba v tomto období mimo jiné financováni z projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz I. Tato skutečnost nastala z důvodu časové prodlevy mezi zpracováním a podáním Oznámení o změně a jeho schválení pracovníky CRR a MPSV. Aby nedošlo k neoprávněnému čerpání většího objemu finančních prostředků ze zmíněného projektu, byla v tomto období z tohoto projektu financována mzda pouze pracovníka OM ve výši 0,5. Mzda ve výši 0,4 úvazku pracovníka OSV za toho období bude hrazena z prostředků kraje a v projektu bude formou Oznámení příjemce o změně uvedena jako nezpůsobilý výdaj. (za měsíc březen byla tato částka nepředpokládaných neuznatelných nákladů 16 866 Kč a jejich výše za měsíc duben je závislá na výši skutečné výplaty, ale nepřesáhne částku za měsíc březen) Od 1. 5. 2013 po změně pracovních smluv obou pracovníků bude opět způsobilá část mzdy za úvazek 1,0 pro oba pracovníky hrazená z prostředků IOP prostřednictvím výše uvedených projektů.

Rada Kraje Vysočina dále Usnesením č. 0078/02/2013/RK rozhodla o prodloužení pracovní smlouvy pracovníka OSV, který zajišťuje administraci projektu Transformace ÚSP Jinošov do 30. 4. 2013 a dále do ukončení realizace aktivit projektů Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. do 31. 5. 2015. Vzhledem k tomu, že projekty Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. jsou ve fázi hodnocení a dosud nedošlo k vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace, je nejvhodnějším řešením zajistit financování pracovního poměru pracovníka alespoň do 31. 12. 2013 z projektu Transformace ÚSP Křižanov I a v tomto smyslu uzavřít dodatek pracovní smlouvy (podle finančních možností může být pracovní poměr financován z tohoto projektu i déle). Vzhledem k tomu, že na tento projekt bylo vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace, budou způsobilé mzdové výdaje hrazeny z tohoto projektu. V případě vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekty Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III., bude pracovní poměr dále prodloužen do 31. 5. 2015.
Návrh řešení Ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o změně pracovních smluv pracovníků zařazených na Odboru majetkovém a Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina, spočívající ve změně výše úvazků za jednotlivé projekty a ve změně projektů, ze kterého budou financovány mzdové výdaje pracovníků odboru majetkového a odboru sociálních věcí od 1. 5. 2013:
* projektový a finanční manažer (OM):
* pro projekty Transformace ÚSP Jinošov III. a Transformace ÚSP Jinošov II. (výše úvazků na jednotlivé projekty bude efektivně čerpána dle administrativní náročnosti každého projektu, vždy však v součtu 1,0 úvazku za oba projekty za měsíc)
- projektový a finanční manažer I (OSV):
* pro projekty Transformace ÚSP Křižanov II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz I. (výše úvazků na jednotlivé projekty bude efektivně čerpána dle administrativní náročnosti každého projektu, vždy však v součtu 1,0 úvazku za oba projekty za měsíc)
- projektový a finanční manažer II. (OSV):
* pro projekt Transformace ÚSP Křižanov I. a v případě vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace do 31. 5. 2015 pro projekty Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. s obsahovou náplní funkčního místa zaměřeného na administraci projektů transformace.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů:
Souhlasí s návrhem usnesení.

Odbor majetkový:
Souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
vznik neuznatelných nákladů v oblasti osobních výdajů v projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz I v maximální výši 33 700 Kč, jejichž úhrada proběhne v rámci již schváleného objemu prostředků na platy;
schvaluje
personální zajištění projektů transformace financovaných z Integrovaného operačního programu s určením odpovědnosti a finančních zdrojů s účinností od 1. 5. 2013:
* projektový a finanční manažer (OM):
pro projekty Transformace ÚSP Jinošov III. a Transformace ÚSP Jinošov II. (výše úvazků na jednotlivé projekty bude efektivně čerpána dle administrativní náročnosti každého projektu, vždy však v součtu 1,0 úvazku za oba projekty za měsíc);
* projektový a finanční manažer I (OSV):
pro projekty Transformace ÚSP Křižanov II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz I. (výše úvazků na jednotlivé projekty bude efektivně čerpána dle administrativní náročnosti každého projektu, vždy však v součtu 1,0 úvazku za oba projekty za měsíc);
* projektový a finanční manažer (OSV):
pro projekt Transformace ÚSP Křižanov I. a v případě vydání rozhodnutí o poskytnuté dotace do 31. 5. 2015 pro projekty Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. s obsahovou náplní funkčního místa zaměřeného na administraci projektů transformace.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 30. 4. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz