Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2013-13

RK-15-2013-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-15-2013-13
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Školství, mládeže a sportu - Projekt Vzdělávání energetiků na Vysočině , akce SPŠ Třebíč - zavedení oboru energetika
Zpracoval K. Ubr, P. Čermák
Předkládá P. Kolář, M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší potřebu posílení finančních prostředků na stavební úpravu víceúčelového sálu.
V rámci projektu Vzdělávání energetiků na Vysočině je mimo jiné realizována stavební úprava víceúčelového sálu - akce v rozpočtu kraje s názvem SPŠ Třebíč - zavedení oboru energetika. Při přípravě projektového řešení (předpoklad nákladů ve výši 14,3 mil. Kč) byla původně mimo jiné navržena potřebná kompletní rekonstrukce zdvojené podlahy spočívající v náhradě nosného roštu novou konstrukční skladbou zateplené podlahy. V rámci úspor (schválený limit výdajů 9 mil. Kč) byl projekt upraven a bylo rozhodnuto ponechat stávající konstrukci podlahy, revidovat a seřídit nosný rošt a desky a na ně položit (nalepit) speciální zátěžový koberec.
V současné době začaly probíhat práce na vyrovnání podlahy. Po provedení demontáže podlahových desek v konstrukci zdvojené podlahy bylo zjištěno, že aktuální stavebně technický stav překližkových desek (většina částečně rozklížena) neumožní jejich vyrovnání a výplň spár do podoby, která by umožnila pokládku plnoplošně lepené podlahové krytiny, bez možného rizika prokreslení nerovností podkladu do struktury podlahové krytiny v průběhu užívání objektu, tvoření bublin tlakem vodních par a tím i jejího znehodnocení.
Návrh řešení Po zvážení stavebních možností a budoucích opakovaných nákladů na obtížné opravy nerovného povrchu je navrženo vrátit se k původní variantě řešení podlahy, tedy odstranit stávající zdvojenou podlahu a nahradit ji zateplenou podlahou tvořenou polystyrenovou a betonovou vrstvou a krytou výše popsanou podlahovou krytinou. Toto řešení rovněž umožní dosáhnout požárně bezpečnostní třídy reakce na oheň potřebné pro budoucí rozšíření kapacity sálu nad nynějších 110 osob.
Celkové navýšení oproti původnímu řešení bude činit max. 1,7 mil. Kč. Tuto částku je navrženo krýt z úspory dosažené při výběrovém řízení (0,4 mil. Kč) a dále zvýšením kapitoly Školství, mládeže a sportu, § 3122 Střední odborné školy (ORJ 8000, ORG 9109900000) o částku 1,3 mil. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1,3 mil. Kč. Nová technologie podlahy bude rovněž vyžadovat posunutí termínu ukončení prací.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 24. 4. 2013 činí 36 612 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o změně stavebně technického řešení podlahy víceúčelového sálu rekonstruovaného v rámci projektu Vzdělávání energetiků na Vysočině, akce v rozpočtu kraje s názvem SPŠ Třebíč - zavedení oboru energetika dle materiálu RK-15-2013-13;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ze zvýšení kapitoly Školství, mládeže a sportu, § 3122 Střední odborné školy (ORJ 8000, ORG 9109900000) o částku 1 300 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 300 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 6. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz