Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2013-50

RK-11-2013-50.doc  RK-11-2013-50pr01.pdf
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-11-2013-50
NázevDarování pozemku v k. ú. Česká Bělá
Zpracoval J. Mazánková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál řeší darování pozemku v k. ú. a obci Česká Bělá.
Na odbor majetkový se obrátil městys Česká Bělá s žádostí o převod pozemku par. č. st. 293 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. a obci Česká Bělá. Jedná se o pozemek, na kterém v současné době stojí prefabrikovaná stavba autobusové zastávky. Městys předpokládá do budoucna výstavbu budovy zděné, z toho důvodu by bylo vhodné, aby byl majitelem pozemku. V katastru nemovitostí je tento pozemek nyní veden jako parcela stavební, přestože současná stavba není spojena se zemí pevným základem, tudíž nepodléhá zápisu do katastru nemovitostí a pozemek pod ní by neměl být jako stavební evidován. Odbor majetkový požádá katastrální úřad, aby příslušným řízením tento nesoulad odstranil.
Parcela je vedena na listu vlastnictví č. 63 pro k. ú. a obec Česká Bělá, u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti městyse vyhovět a pozemek do jeho vlastnictví bezúplatně převést. Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva Kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví Kraje Vysočina - čl. II., odst. 2. Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude využíván komerčně.
OM dále navrhuje zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat tuto nemovitost do vlastnictví městyse Česká Bělá.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování na úřední desce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek do vlastnictví městyse. Ve smyslu návrhu bude upraven rozsah majetku předaného k hospodaření KSÚSV.
Darovací smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace a ODSH souhlasí s navrhovanými změnami.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování pozemku par. č. st. 293 zastavěná plocha a nádvoří v k. ú. a obci Česká Bělá z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví městyse Česká Bělá;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. st. 293 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. a obci Česká Bělá z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví městyse Česká Bělá.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 14. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz