Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2013-22

RK-09-2013-22.doc  RK-09-2013-22pr01.doc  RK-09-2013-22pr02.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-09-2013-22
NázevFOND VYSOČINY - grantový program Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu 2013
Zpracoval Z. Kasalová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu rozvoje doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, který je zaměřen na rozvoj zážitkové turistiky na území Kraje Vysočina. Příjemci dotace mohou být právnické osoby (veřejný i podnikatelský sektor) a fyzické osoby podnikající s maximální podporou 200 tis. Kč na jeden projekt.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen OKPPCR ) připravil k vyhlášení grantový program v objemu 1,2 mil. Kč na podporu rozvoje zážitkové turistiky na území Kraje Vysočina. Účelem poskytovaných finančních prostředků je zajistit spolufinancování výstavby, modernizace a rozšíření infrastruktury cestovního ruchu, která je zaměřena na rozvoj zážitkové turistiky v Kraji Vysočina, včetně pořízení vybavení. Zážitková turistika je vhodná forma poznávání, která motivuje k návštěvě kraje, a to nejen v době hlavní sezóny, ale i mimo ni. Podpořeny budou takové projekty, které jsou svým zaměřením atraktivní, dokáží návštěvníka zaujmout a přilákat do kraje, a které zároveň přinášejí návštěvníkovi nevšední zážitky (viz materiál RK-09-2013-22, př. 1).
Návrh řešení Realizace navrhovaného grantového programu přispěje k zatraktivnění turistické nabídky pro návštěvníky kraje a přispěje ke zvýšení návštěvnosti kraje.
Navrhovaný grantový program je i nadále shodně s léty minulými zaměřen na rozvoj doprovodné infrastruktury cestovního ruchu (s využitím po celý rok), ale vzhledem k omezeným finančním možnostem se úžeji zaměřuje pouze na zážitkovou turistiku (s tímto zaměřením vyhlášen poprvé v roce 2011).
OKPPCR navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu 2013 .
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje Kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.
Stanovisko odboru informatiky: dotace byla zaevidována v systému eDotace - ID FV00627.
Usnesení 10/01/2013/Kkcrvv: Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů Rady Kraje Vysočina doporučuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje vyhlásit grantové programy Fondu Vysočiny: Regionální kultura 2013 , Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu 2013 a Památky místního významu 2013 .
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu 2013 dle materiálu RK-09-2013-22, př. 1.
Odpovědnost OKPPCR
Termín 2. 4. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz