Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2013-20

RK-09-2013-20.doc  RK-09-2013-20pr01.pdf
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-09-2013-20
NázevRozpočtové opatření na kapitole Zdravotnictví
Zpracoval E. Tomášová
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 1610/33/2011/RK schválila rada kraje poskytnutí příspěvku na provoz pro zdravotnické příspěvkové organizace zřizované krajem za účelem doplnění či obměny hardwarové a softwarového vybavení (PC, notebooky, tiskárny, skenery, ...), a to z důvodu zajištění plné funkčnosti ERP systému. Na základě informace od Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace pořízený skener zcela nesplňuje představy, které od elektronizace provozu očekávala. Nyní lze provádět pouhé skenování bez možnosti praktického využívání v účetnictví. Lze však provést technické zhodnocení a dokoupit SW licence, aby bylo jeho využití povýšeno.
Jedná se o speciální SW OCR s vazbou na ERP, který dokáže při skenování faktur (či jiných formalizovaných dokumentů) ihned vyhodnotit obsah dokumentu a podle toho obsah strukturovaně zpracovat. To znamená, že si organizace může vytvořit několik šablon faktur (např. dle dodavatele) a při skenování program pozná, od kterého dodavatele faktura je a tudíž ví, kde přesně je číslo faktury, kde je částka, kde je variabilní symbol atd., a to vše automaticky přenese do informačního systému QI.
Na základě tohoto sdělení vyzval odbor zdravotnictví všechny zdravotnické příspěvkové organizace zřizované krajem o předání informace, zda by o pořízení SW OCR měly zájem. Souhlasné stanovisko bylo zasláno z Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace.
Návrh řešení Z důvodu povýšení využívání ERP systému, snížení chybovosti a administrativní náročnosti navrhuje odbor zdravotnictví radě kraje schválit poskytnutí investiční dotace pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci a Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci v maximální výši 75 000 Kč pro každou organizaci.
Finanční prostředky budou poskytnuty jako dotace na investice v souladu se zákonem
č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, a je nutné provést příslušné rozpočtové opatření ve vztahu k rozpočtu Kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky.

Odbor informatiky souhlasí s navrženým řešením. Dotace byla zaevidována v systému eDotace - ID dotace O00628.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Zdravotnictví a § 3522 - Ostatní nemocnice spočívající ve snížení položky 5901 - Nespecifikované rezervy o částku 150 000 Kč při současném zvýšení položky 6351 - Investiční transfery zřízeným příspěvkovým organizacím o stejnou částku 150 000 Kč;
* zvýšení závazného ukazatele Dotace na investice pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci a Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci o částku 75 000 Kč pro každou organizaci na pořízení SW OCR;
ukládá
ředitelům Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace zaslat na odbor zdravotnictví:
- v termínu do 30. 6. 2013 kopii faktury s vyčíslením uplatňovaného nároku na odpočet DPH, na jejímž základě bude dotace poskytnuta;
- po úhradě faktury výpis z bankovního účtu dokládající úhradu faktury dodavateli.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor ekonomický, ředitelé Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Termín 30. 9. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz