Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2013-03

RK-09-2013-03.doc  RK-09-2013-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-09-2013-03
NázevUzavření smlouvy o zřízení věcného břemene - k. ú. Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene v souvislosti s ukončení stavby Krajský úřad kraje Vysočina - rekonstrukce kuchyně Ke Skalce.
Usnesením 0908/19/2011/RK rada kraje rozhodla uzavřít mezi statutárním městem Jihlava a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na umístění přípojek dešťové a splaškové kanalizace a přípojky NN do pozemku par. č. 5964/1 v k. ú. Jihlava. Smlouva byla uzavřena dne 7. 6. 2011. Jedná se o přípojky u budově D Krajského úřadu Kraje Vysočina. Stavba byla dokončena a dne 15. 11. 2012 byl vydán stavebním úřadem statutárního města Jihlava kolaudační souhlas a v měsíci lednu 2013 byl vyhotoven geometrický plán na zaměření věcného břemene. V souladu se zněním budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene je třeba uzavřít mezi vlastníkem dotčeného pozemku a Krajem Vysočina jako oprávněným z věcného břemene smlouvu o zřízení věcného břemene. Smlouva je uzavírána bezúplatně, tak jak to vyplývá ze smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje s ohledem na znění smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene uzavřít mezi statutárním městem Jihlava, na straně povinného z věcného břemene a Krajem Vysočina, na straně oprávněného z věcného břemene smlouvu o zřízení věcného břemene spočívající v provozování přípojky splaškové a dešťové kanalizace a přípojky NN na pozemku par. č. 5964/1 v k. ú. Jihlava a v právu vstupovat a vjíždět na tento pozemek za účelem údržby a oprav uvedeného zařízení.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi vlastníkem dotčeného pozemku a investorem stavby bezúplatnou smlouvu o zřízení věcného břemene.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi statutárním městem Jihlava, na straně povinného z věcného břemene a Krajem Vysočina, na straně oprávněného z věcného břemene bezúplatnou smlouvu o zřízení věcného břemene spočívající v právu užívání části pozemku par. č. 5964/1v k. ú. Jihlava pro provozování přípojky splaškové a dešťové kanalizace a přípojky NN a v právu vstupovat a vjíždět na tento pozemek za účelem údržby a oprav uvedeného zařízení.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín- května 2013- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz