Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2013-06

RK-08-2013-06.doc  RK-08-2013-06pr01.xls
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-08-2013-06
NázevSouhlas s podáním žádosti o pokácení stromů při silnici I/37 - k. ú. Źdírec nad Doubravou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší podání žádosti o pokácení stromů rostoucích mimo les na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Usnesením 0116/04/2010/RK vyslovila rada kraje mimo jiné souhlas s podáním žádosti o pokácení stromů rostoucích mimo les, na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ evidence nemovitostí par. č. 413 v k. ú. a obci Źdírec nad Doubravou, a to prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava a dále rozhodla uzavřít mezi Krajem Vysočina a ŘSD ČR, Správa Jihlava dohodu, ve které se ŘSD zaváže uhradit veškeré náklady a splnit všechny povinnosti spojené s vydáním rozhodnutí o pokácení dřevin. Předmětem kácení bylo 28 ks stromů rostoucích mimo les při silnici I/37.
Nyní se na OM opětovně obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR se žádostí o souhlas s kácením dalších stromů rostoucích při silnici I/37 - Ždírec nad Doubravou - Krucemburk, nyní se má kácet 20 ks stromů rostoucích na pozemku par. č. 413/7 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ždírec nad Doubravou. Pozemek je zastavěn silnicí I/37. OM již v roce 2010 nabízel pozemky pod touto silnicí Ředitelství silnic a dálnic ČR, ale ze strany ŔSD ČR dosud nebyl vyhotoven geometrický plán a pozemky převedeny nebyly a zůstávají ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Po vydání rozhodnutí o povolení kácení stromů a po provedeném kácení zajistí ŘSD ČR předepsanou náhradní výsadbu a uhradí případné poplatky související s vydáním rozhodnutí.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s podáním žádosti o pokácení 20 ks stromů rostoucích na pozemku par. č. 413/7 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou prostřednictvím ŘSD ČR - vlastníka silnici I/37. I tento pozemek by měl být převeden z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic tak, aby se sjednotilo vlastnictví silnice a pozemků silnicí zastavěných.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s podáním žádosti prostřednictvím Ředitelstvím silnic a dálnic, Správa Jihlava o pokácení 20 ks stromů rostoucích na pozemku par. č. 413/7 v k. ú. a obci Ždírec nad Doubravou a uzavřít dohodu o zajištění povinností spojených s pokácením stromů mezi Krajem Vysočina a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas s podáním žádosti o pokácení 20 ks stromů rostoucích při silnici I/37, a to prostřednictvím ŘSD, Správa Jihlava a rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava dohodu o úhradě nákladů a o zajištění povinností souvisejících s pokácením dřevin v k. ú. Ždírec nad Doubravou.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod souhlasí s podáním žádosti o pokácení 20 ks stromů rostoucích na pozemku par. č. 413/7 v k. ú. a obci Ždírec nad Doubravou při silnici I/37.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s podáním žádosti prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava o pokácení 20 ks stromů rostoucích mimo les na pozemku par. č. 413/7 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou ve vlastnictví Kraje Vysočina dle materiálu RK-08-2013-06, př. 1;
rozhoduje
uzavřít dohodu mezi Krajem Vysočina a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava, ve které se Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava zaváže, že uhradí veškeré náklady a splní všechny povinnosti spojené s vydáním rozhodnutí o pokácení dřevin.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín- dubna 2013- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz