Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2013-40

RK-07-2013-40.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-07-2013-40
NázevOdklad termínu splnění povinnosti stanovené pravidly rady kraje
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá návrh na řešení odkladu některých povinností ředitelů PO stanovených Pravidly Rady Kraje Vysočina č. 07/12 (dále jen Pravidla).
Dle čl. 4 Pravidel ředitel PO mimo jiné předložit vizi, krátkodobý plán věcný a střednědobý plán ke schválení radě kraje. Vizi a krátkodobý plán věcný předkládá ředitel do konce března a střednědobý plán do konce června. Dne 18. února byla s řediteli některých škol zahájena projednávání změn v síti škol zahrnující v některých případech i možnost sloučení. V následujících týdnech by měly být připraveny podklady pro projednání v zastupitelstvu kraje (květnové či červnové jednání ZK). Někteří ředitelé vznesli dotaz, zda je za této situace smysluplné předkládat vizi a krátkodobý věcný plán samostatné školy. Vize, krátkodobý plán věcný i střednědobý plán přitom značně závisí na tom, zda škola v nejbližší době zůstane samostatnou PO, či zda se stane součástí jiné PO. OŠMS stanovil termín pro předložení vize a krátkodobého plánu věcného na 4. 3., střednědobý plán jsou PO povinny dle Pravidel předložit OŠMS do konce dubna.
OŠMS proto navrhuje z důvodu zmírnění administrativní zátěže umožnit ředitelům PO, jichž se projednávání změn týká, odklad předložení vize, krátkodobého plánu věcného a střednědobého plánu.
Návrh řešení Po projednání s právníky nelze situaci řešit bez projednání v radě kraje. OŠMS navrhuje, aby rada kraje v těchto mimořádných případech pověřila OŠMS posoudit situaci a stanovit ředitelům a ředitelkám PO odklad termínu předložení dokumentů uvedených v čl. 4 Pravidel. Při předložení dokumentů ostatních PO bude OŠMS informovat radu kraje o důvodech a náhradních termínech předložení dokumentů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
OŠMS stanovit vybraným ředitelům a ředitelkám PO odklad pro předložení dokumentů uvedených dle čl. 4 Pravidel Rady Kraje Vysočina č. 07/12, a to z důvodu projednávání změn v síti školských PO;
ukládá
OŠMS informovat radu kraje v řádném termínu pro předkládání dokumentů o důvodech odkladu a náhradním termínu pro předložení dokumentů.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz