Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2013-26

RK-07-2013-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-07-2013-26
NázevMetodický pokyn k předávání reportů a hlášení zdravotnickými zařízeními zřízenými krajem Vysočina - informace o zrušení
Zpracoval J. Rytychová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina vzala dne 2. 11. 2010 usnesením č. 1694/35/2010/RK na vědomí Metodický pokyn k předávání reportů a hlášení zdravotnickými zařízeními zřízenými krajem Vysočina dle materiálu RK-35-2010-48, př. 1 - 16 (dále jen metodický pokyn), který řeší závazné termíny a strukturu předkládaných dat z jednotlivých zdravotnických zařízení. Předávaná data jsou zpracovávána a analyzována odborem zdravotnictví za účelem řízení příspěvkových organizací a v souhrnné struktuře jsou předkládána hejtmanovi kraje jako gesčnímu radnímu za oblast zdravotnictví.
Od 1. 1. 2013 byl do ostrého provozu spuštěn datový sklad Kraje Vysočina, který nově umožňuje získat přehledy v jednotné struktuře prostřednictvím importu ze sjednoceného ekonomického softwaru ve zdravotnictví (ERP). K dispozici jsou vždy data z předchozího dne. Jedná se o přehled hospodaření jednotlivých zdravotnických zařízení (dále jen ZZ), pohledávky a závazky, výdaje z nemocničních lékáren, plány oprav a sledování jejich plnění, karty investic včetně odpisů zařazeného majetku, investiční plány, plány fondů včetně sledování jejich plnění, anonymizované dávky výkonů vůči zdravotním pojišťovnám.
Hlášení uvedená v metodickém pokynu, která nelze získat z datového skladu, budou ZZ zasílat přes Portál PO buď prostřednictvím záložky Vzkazy (jedná s o informační povinnosti stanovené pravidly Rady Kraje Vysočina - přehled smluv nájemních, o výpůjčce, podklady k vyřazení a převodu majetku, informační povinnost v běžných věcech, stížnosti), nebo prostřednictvím takzvaných periodických úkolů zadaných tak, aby byla zachovaná dosavadní frekvence zasílání (tímto způsobem budou zasílané výkazy LPS a prohlídek těl zemřelých, přehledy výkonů ZZS, přehledy z dotazníků o praxích a stážích, čtvrtletní přehled personálních a mzdových dat, přehled vyúčtování péče, přehled smluv a dodatků se zdravotními pojišťovnami, přehled vnitřních předpisů, čtvrtletní sestava dat z dispečinku ZZS, aktuální přehled personálního vybavení nemocnic, pololetní výkaz lůžkového fondu, roční výkaz o činnosti ZZS, roční přehled mzdových dat v detailu a naskenovaný formulář Přiznání k dani z příjmů právnických osob).
Návrh řešení Radě kraje se doporučuje vzít na vědomí
- zrušení Metodického pokynu k předávání reportů a hlášení zdravotnickými zařízeními zřízenými krajem Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zrušení Metodického pokynu k předávání reportů a hlášení zdravotnickými zařízeními zřízenými krajem Vysočina.
ukládá
ředitelům Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace, Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace, Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace, Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, Dětského centra Jihlava, příspěvkové organizace a Dětského domova Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace zasílat data stanoveným způsobem prostřednictvím Portálu PO.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelé zdravotnických zařízení zřizovaných Krajem Vysočina
Termín 01. 03. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz