Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2013-24

RK-07-2013-24.doc  RK-07-2013-24pr01.pdf
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-07-2013-24
NázevSouhlas s investičními akcemi pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci
Zpracoval E. Tomášová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuZ důvodu jednání odboru zdravotnictví se zdravotnickými zařízeními zřizovanými Krajem Vysočina ohledně podoby plánů na rok 2013 pro předložení do rady kraje ke schválení požádala Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace prostřednictvím odboru zdravotnictví radu kraje o schválení níže uvedených havarijních investic v roce 2013:

Strojní investice (vyjma ICT) převedený příděl z minulých let Urodynamika (GYN) - havárie 360 000 Kč Ultrazvuková čistička (CS) - havárie 177 000 Kč Ultrazvuk (UROL) - havárie 1 400 000 Kč Celkem 1 937 000 Kč
Jako zdroj krytí použije nemocnice položku v investičním plánu 2012 - Havarijní stavy - rezerva, která byla k 31. 12. 2012 ve výši 9 965 976,- Kč.

* Urodynamika pro gynekologicko-porodnické oddělení ve výši 360 000 Kč
Zdůvodnění pořízení investice: systém má využití nejen při standardních urodynamických vyšetřeních v urogynekologii, ale i pro vyšetření subvezikální obstrukce v urologii, funkčních poruch dolních močových cest v pediatrii a neurologii. Systém je dále využíván k provádění nejen standardní měření cystometrie a profilometrie, ale i kombinované metody s vyhodnocením statických i dynamických parametrů profilometrie, s výpočtem PQ studie včetně všech současně užívaných vztahů typu PQ Plott (Abrams Griffith nomogram, PURR, LPURR, OBI, Chess Schaefer a dalších). S výhodou lze provádět i tlakové analýzy anorekta, které umožňují spolu s urodynamickými postupy komplexní analýzu funkce malé pánve.
* Ultrazvuková čistička pro centrální sterilizaci ve výši 177 000 Kč
Zdůvodnění pořízení investice: jedná se o ultrazvukovou čističku s nuceným proplachem dutin. Používá se k čištění nástrojů na centrální sterilizaci pro operační výkony zejména dutých nástrojů. Stávající zařízení bylo v provozu 14 let a v současné době došlo k tak velkému opotřebení, že oprava by byla nerentabilní vzhledem k ceně nově pořizovaného zařízení.
* Ultrazvuk pro urologické oddělení ve výši 1 400 000 Kč
Zdůvodnění pořízení investice: přístroj se využívá k vyšetření ledviny včetně kontrastního harmonického zobrazení kontrastními látkami pro rozlišení ložiskových změn v parechymu, perkutánní nefrostomii, úvod do perkutánních operací typu litotrypse. Ke kontrole peroperačních nálezů i pooperačních výsledků včetně možnosti připojení laparoskopických a peroperačních snímačů; i zde je vyžadována podpora kontrastního harmonického zobrazení, vyšetření měchýře se zaměřením na vysoké rozlišení, testování jet efektu jako snímky kvality pasáže moči horními močovými cestami, možnost měření síly stěny měchýře. Zajišťuje kvalitní a úplné vyšetření prostaty, a to zejména transrektálním přístupem, kontrolu punkčních biopsií, kontrolu saturačních biopsií prostaty, podporu řízení brachyterapie, digitální spojení s aparaturami pro plánování a dozimetrii brachyterapie karcinomu prostaty, vyšetření malých částí s velmi vysokým rozlišením, vyšetření uretry snímači s vysokým rozlišením. Slouží k detekci spongiofibrozy vyšetření skróta, varlete a nadvarlete včetně cév.
Stávající ultrazvuk byl vyřazen z provozu servisním technikem z důvodu nedodržení předepsaných parametrů, pro systém již nejsou k dispozici náhradní díly.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje schválit realizaci uvedených investičních akcí dle materiálu RK-07-2013-24, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
realizaci investičních akcí:
- Urodynamika pro gynekologicko-porodnické oddělení;
- Ultrazvuková čistička pro centrální sterilizaci;
- Ultrazvuk pro urologické oddělení
v celkové výši 1 937 000 Kč včetně zdrojů financování.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz