Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2013-04

RK-06-2013-04.doc  RK-06-2013-04pr01.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-06-2013-04
NázevUzavření smlouvy o umístění veřejné komunikační sítě - k. ú. Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o umístění veřejné komunikační sítě na nemovitostech ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Na OM se obrátila společnost Telefónica Czech Republic, a.s. se žádostí o uzavření smlouvy o umístění veřejné komunikační sítě na budově bez č.p. /č.e. stojící na pozemku par. č. 3958/2 (budova D krajského úřadu) a v pozemku par. č. 3958/1- ost. plocha, manipulační plocha (plocha kolem budovy D) v k. ú. Jihlava. Žadatel je investorem stavby
SPP 16010-026138, JI, Ke Skalce 30, Kraj Vysočina, KR), v rámci které bude v budově D umístěno vnitřní komunikační vedení a koncové body veřejné komunikační sítě a v pozemku uloženo podzemní komunikační vedení veřejné komunikační sítě. Podzemní vedení i vnitřní komunikační zařízení bude po realizaci stavby ve vlastnictví společnosti Telefónica.
Kraj Vysočina jako vlastník dotčených nemovitostí touto smlouvou umožní žadateli zřídit, provozovat, udržovat a opravovat jak vnitřní komunikační zařízení, tak podzemní komunikační vedení.
Vzhledem k tomu, že tato stavba má sloužit i Krajskému úřadu Kraje Vysočina, je smlouva o umístění komunikační vedení a zařízení na majetku kraje uzavírána bezplatně.
Běžnou praxí pro ukládání inženýrských sítí do majetku kraje je uzavírání smluv o zřízení věcného břemene, která zajišťuje oprávněnému jak vlastní ukládání inženýrských sítí, tak následné opravy a údržbu. Telefónica však smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene nechce uzavírat a ani odbor informatiky krajského úřadu na uzavření této smlouvy netrvá. Uzavíraná smlouva je tzv. jinou smlouvou ve smyslu zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje smlouvu o umístění veřejné komunikační sítě na nemovitostech ve vlastnictví Kraje Vysočina uzavřít, neboť nově vzniklá zařízení i komunikační vedení bude sloužit krajskému úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout výše uvedenou smlouvu uzavřít.
StanoviskaOdbor informatiky souhlasí s uzavřením smlouvy o umístění veřejné komunikační sítě na nemovitostech ve vlastnictví Kraje Vysočina. Tato telekomunikační přípojka je ze strany společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. zřizována za účelem připojení hlasových datových služeb Elektronického systém svolávání (ESS), který byl vysoutěžen především pro potřeby svolávání pracovníků zdravotnických zařízení (viz. traumaplány).
Oddělení hospodářské správy: Z hlediska provozu budovy nemáme námitky k uzavření smlouvy
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi společností Telefónica Czech Republic, a.s., Za Brumlovkou 266/2, Praha 4, IČ: 60193336, na straně oprávněného a Krajem Vysočina, na straně povinného a vlastníka dotčených nemovitostí smlouvu o umístění veřejné komunikační sítě dle materiálu
RK-06-2013-04, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín- dubna 2013- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz