Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2013-07

RK-05-2013-07.doc  RK-05-2013-07pr01.pdf
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-05-2013-07
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene v k. ú. a obci Horní Cerekev pro akci Domov Jeřabina - infrastruktura k pozemku par. č. 2176/14, k. ú. Horní Cerekev
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, které jsou nezbytné pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na výše uvedenou akci na pozemku zahrnutého do trvalého a dočasného záboru předmětné stavby.
Usnesením č. 0329/04/2012/ZK ze dne 26. 6. 2012 zastupitelstvo kraje v rámci akce Transformace ÚSPM Těchobuz II. rozhodlo uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě na koupi části pozemku par. č. 2176/14 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 9 577 m2 v k. ú. a obci Horní Cerekev z vlastnictví města Horní Cerekev do vlastnictví Kraje Vysočina. Smlouva o budoucí kupní smlouvě byla uzavřena ke dni 3. 8. 2012.
U uvedeného pozemku není vybudována technická infrastruktura pro objekty Transformace ÚSPM Těchobuz II. . Aby se připravované stavby transformace na tomto pozemku napojili na příjezdovou komunikaci, kanalizaci, vodovod, plyn, telefon, ROWANet a veřejné osvětlení, bude nezbytné vybudovat tyto přípojky a obslužnou komunikaci. Všechny tyto stavby se budou nacházet také na části pozemku par. č. 2176/14 v k. ú. a obci Horní Cerekev, který je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Pelhřimov veden ve vlastnictví města Horní Cerekev, ale mimo prostor, na který byla uzavřena smlouva o budoucí kupní smlouvě.
Pro získání územního rozhodnutí a stavebního povolení na sadové úpravy, stavbu obslužné komunikace a veřejného osvětlení je nezbytné na dotčené části pozemku uzavřít nepojmenovanou smlouvu, která zakládá investorovi právo provést stavbu na cizím pozemku a dále je na všechny ostatní přípojky zase nezbytné uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
Dle předběžných jednání projevilo město Horní Cerekev zájem po dokončení akce Domov Jeřabina - infrastruktura k pozemku par. č. 2176/14, k. ú. Horní Cerekev o bezúplatný převod stavby komunikace a rozvodů veřejného osvětlení do svého vlastnictví.
Návrh řešení OM k zajištění plynulé majetkoprávní přípravy navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít s městem Horní Cerekev smlouvu zakládající právo provést stavbu a smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro akci Domov Jeřabina - infrastruktura k pozemku par. č. 2176/14, k. ú. Horní Cerekev .
Tato akce je doprovodnou akcí plně hrazenou z rozpočtu kraje pro akci Transformace ÚSPM Těchobuz II. a byla zařazena do rozpočtu kraje na základě projednání návrhu v radě kraje dle materiálu RK-38-2012-7 ze dne 20. 11. 2012 usnesením č. 2005/38/2012/RK.
Tento materiál předpokládá rozhodnout uzavřít uvedené smlouvy.
Smlouvy nejsou předkládány, jedná se o standardní smluvní vztahy.
StanoviskaOSV souhlasí s majetkoprávní přípravou stavby.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi městem Horní Cerekev na straně vlastníka pozemku a Krajem Vysočina na straně investora smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu Domov Jeřabina - infrastruktura k pozemku par. č. 2176/14, k. ú. Horní Cerekev na části pozemku par. č. 2176/14 v k. ú. a obci Horní Cerekev za účelem vybudování komunikace, rozvodu veřejného osvětlení a sadových úprav;
* uzavřít s městem Horní Cerekev na straně budoucího povinného z věcného břemene a Krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného z věcného břemene smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na části pozemku par. č. 2176/14 v k. ú. a obci Horní Cerekev pro akci Domov Jeřabina - infrastruktura k pozemku par. č. 2176/14, k. ú. Horní Cerekev za účelem vybudování přípojky kanalizace, vodovodní přípojky, STL plynovodní přípojky, telefonní přípojky a chráničky pro budoucí síť ROWANet a to bezúplatně.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz