Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2013-66

RK-05-2013-66.doc  RK-05-2013-66pr01.doc  RK-05-2013-66pr02.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíRK-05-2013-66
NázevPravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách
Zpracoval I. Mach
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina schválila dne 25. 1. 2011 usnesením č. 0226/06/2011/RK Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. Na základě těchto pravidel byly přidělovány dotace organizacím, které na území Kraje Vysočina organizovaly sportovní mistrovství.
Na základě přezkoumání platných pravidel, OŠMS navrhuje upravit stávající pravidla tak, aby byl celý systém přesnější a efektivnější, jak pro příjemce, tak pro kraj.
Návrh řešení Radě kraje jsou předložena ke schválení upravená Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách - viz materiál RK-05-2013-66, př. 1.

Pravidla byla analyzována a bylo navrženo několik obsahových a formálních úprav. Úpravy pravidel byly projednány na Komisi pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina.

Proti stávajícím pravidlům dochází k doplněním v čl. 2, odstavec 1, písmeno b, c, o větu sportovní činnost je činností hlavní . Spolu s následující větou o právu kraje vyžádat si od příjemce stanovy a spolu s doplněním slova oficiálních v čl. 2, odstavec 2, přispěje tato úprava k precizaci vymezení příjemců a akcí. Podobného charakteru je i navrhované opatření v čl. 2, odstavec 3; zde bylo za slovo propozice vloženo: (potvrzené republikovým sportovním svazem) . Tato úprava reaguje na devalvaci pojmů mistrovství ČR, Evropy a světa.
V čl. 2, odstavec 4, byla nově vložena věta: Náklady, které si hradí účastníci mistrovství (ubytování, stravování, apod.), jsou považovány za neuznatelné náklady a nelze je tedy v závěrečném vyúčtování zahrnout do celkových nákladů mistrovství. Jedná se o opatření, které má zamezit umělému navyšování rozpočtů mistrovství ze strany příjemců. V čl. 3, odstavec 2, byla, dle příkladu Pravidel pro účast na sportovních mistrovstvích, doplněna věta: Každý sportovní oddíl v rámci žadatele si může v kalendářním roce požádat maximálně o 100 000,- Kč. Jedná se o opatření, které stanovuje příjemcům finanční limit čerpání dotací na podporu pořádání sportovních mistrovství.
Níže následují návrhy doplnění či úprav vycházející z doporučení interního auditu; tyto jsou charakteru formálního (viz komentáře v materiálu RK-05-2013-66, př. 2). Původní dokument s návrhy změn dokládáme v materiálu RK-05-2013-66, př. 2. Součástí pravidel je smlouva o poskytnutí dotace. Tato byla upravena dle aktuálního platného vzoru. Všechny případy odklonění se od tohoto aktuálního vzoru smlouvy (které kopírují specifika smlouvy v Pravidlech stávajících) byly zkonzultovány s OPKŽÚ.
StanoviskaUsnesení 13/01/2013/Ksvč
Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina
bere na vědomí
informace o změnách Pravidel Rady Kraje Vysočina pro přidělování dotací na pořádání mistroství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách a
souhlasí
s nimi a
doporučuje
radě kraje schválit změnu těchto pravidel.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách dle materiálu RK-05-2013-66, př. 1.
Odpovědnost OŠMS
Termín 31. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz