Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2013-14

RK-05-2013-14.doc  RK-05-2013-14pr01.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-05-2013-14
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Město Žďár
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší získání jednoho z podkladů pro vydání územního souhlasu ke stavbě SZŠ a VOŠ zdravotnická Žďár nad Sázavou - oprava komunikace a oplocení , která bude zčásti realizovaná na pozemku par. č. 6157/1 - ost. plocha, jiná plocha a par. č. 6157/2 ost. plocha, v k. ú. Město Žďár ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou.
Stavba bude spočívat ve vybudování nového oplocení na pozemku par. č. 6158 - zast. plocha a nádvoří, zbořeniště (vlastník Kraj Vysočina) a opravě stávající komunikace včetně odvodnění na pozemku par. č. 6157/1 a par. č. 6157/2 v k.ú. Město Žďár. Stavba SZŠ a VOŠ zdravotnická Žďár nad Sázavou - oprava komunikace a oplocení , je zahrnuta v rozpočtu Kraje Vysočina, příloha M1.
Vzhledem k tomu, že Kraj Vysočina bude realizovat výše uvedenou stavbu i na pozemcích ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou, je třeba získat oprávnění, které mu umožní budovat stavbu i na cizích pozemcích. Toto oprávnění bude získáno uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu. Po realizaci stavby bude iniciováno jednání s městem o vzájemném vypořádání částí některých pozemků v areálu školy.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi městem Žďár nad Sázavou a Krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu SZŠ a VOŠ zdravotnická Žďár nad Sázavou - oprava komunikace a oplocení , mimo jiné na pozemcích par. č. 6157/1 a par. č. 6157/2 v k. ú. Město Žďár nad Sázavou.
Návrh smlouvy není předkládán, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi městem Žďár nad Sázavou a Krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu mimo jiné na pozemcích ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou.
StanoviskaOŠMS nemá k opravě připomínky. V roce 2011 byla na základě diskusí zamítnuta alternativa přestěhování zdravotnických oborů do uvolňovaných prostor SOŠ Nové Město na Moravě, ostatní varianty organizačního řešení počítaly se setrváním ve stávající budově. OM tedy od roku 2011 postupné opravuje budovu a její okolí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Žďár nad Sázavou na straně vlastníka pozemků a Krajem Vysočina na straně stavebníka smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu SZŠ a VOŠ zdravotnická Žďár nad Sázavou - oprava komunikace a oplocení , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 6157/1 a par. č. 6157/2 v k. ú. Město Žďár nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 3. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz