Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2013-14

RK-04-2013-14.doc  RK-04-2013-14pr01.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-04-2013-14
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Humpolec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene mezi městem Humpolec, na straně vlastníka dotčeného pozemku a Krajem Vysočina na straně oprávněného z věcného břemene.
Na OM se obrátil Školní statek Humpolec se žádostí o zajištění uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene užívání části pozemku par. č. 2455/4 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 361 m2 v k. ú. Humpolec za účelem uložení a provozování vodovodní přípojky pro areál Školního statku Humpolec.
Město Humpolec projednalo žádost Školního statku Humpolec a v souladu s Pravidly pro ukládání sítí do pozemků v majetku města Humpolec ze dne 13. 1. 2010 vyhotovilo smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Po realizaci stavby a geometrickém zaměření vodovodní přípojky bude uzavřena smlouva o zřízení věcného břemene, která bude v souladu s citovanými Pravidly schvalována zastupitelstvem města.
Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene je navrhována jako smlouva bezúplatná, uzavíraná na dobu určitou, po kterou bude provozována oprávněným tj. Krajem Vysočina, stavba Vodovodní přípojka .
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi městem Humpolec a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na výše uvedenou stavbu. Tato smlouva bude sloužit jako jeden z podkladů pro vydání stavebního, popř. vodoprávního rozhodnutí na stavbu Vodovodní přípojka , kterou bude dotčen pozemek par. č. 2455/4 v k. ú. Humpolec.
Smlouva není předkládána, neboť se jedná o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi městem Humpolec a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Humpolec na straně budoucího povinného z věcného břemene a Krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na uložení a provozování vodovodní přípojky, kterou bude dotčen pozemek par. č. 2455/4 v k. ú. a obci Humpolec, včetně práva vstupu a vjezdu za účelem oprav a údržby stavby, a to na dobu, po kterou bude vodovodní přípojka oprávněným z věcného břemene provozována s tím, že se jedná o bezúplatné zřízení věcného břemene.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín- března 2013- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz