Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2013-14

RK-03-2013-14.doc  RK-03-2013-14pr01.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-03-2013-14
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Doprava - změna finančního vztahu k rozpočtu kraje u Krajské správy a údržby silnic Vysočiny
Zpracoval P. Bartoš
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuTento materiál je předkládán Radě Kraje Vysočina z důvodu potřeby schválení povýšení příspěvku Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci (dále jen KSÚSV).
KSÚSV zajišťuje po dohodě s odborem majetkovým některé úkony související s majetkoprávním vypořádáním pozemků pod krajskými silnicemi, mezi jinými i vyhotovení drobných geometrických plánů a v případě potřeby pokácení a ošetření trvalých porostů z důvodu bezpečnosti a ochrany osob a majetku v průjezdních úsecích obcí na silnicích II. a III. tříd.
Na základě činnosti svěřené KSÚSV, této dohody došlo ke změně organizačního řádu a posílení útvaru obchodního, oddělení majetkoprávního o pět zaměstnanců dle usnesení rady kraje č. 1046/23/2009/RK ze dne 14. 7. 2009.
Pro zajištění výše uvedeného je zapotřebí poskytnout finanční prostředky k hrazení nákladů na vyhotovování drobných GP, péči o silniční vegetaci v intravilánu obcí apod., a to za vlastníka, tj. Kraj Vysočina.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje, aby rada kraje schválila rozpočtové opatření spočívající v poskytnutí finančních prostředků ve výši 1 341 000 Kč určených na zajištění činnosti svěřené KSÚSV, které dříve zajišťoval odbor majetkový (vyhotovování drobných GP a v případě potřeby pokácení a ošetření trvalých porostů z důvodu bezpečnosti a ochrany osob a majetku v průjezdních úsecích obcí na silnicích II. a III. tříd).
Dále navrhuje radě kraje schválení zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u KSÚSV o částku 1 341 000 Kč s určením na zajištění činností souvisejících s majetkoprávním vypořádáním pozemků pod krajskými silnicemi, zejména vyhotovování drobných geometrických plánů a v případě potřeby pokácení a ošetření trvalých porostů z důvodu bezpečnosti a ochrany osob a majetku v průjezdních úsecích obcí na silnicích II. a III. tříd pro odbor majetkový, do jehož kompetencí náleží zastupování vlastníka silniční sítě II. a III. tříd v Kraji Vysočina.
Zvýšení příspěvku na provoz pro Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny, příspěvkovou organizaci je zaevidováno v systému eDotace - ID O00579.
Finanční prostředky jsou poskytovány jako neinvestiční dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s poskytnutím finančních prostředků na vyhotovování drobných geometrických plánu a na péči o silniční vegetaci v průjezdních úsecích obcí Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Ekonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Ve schváleném rozpočtu kraje na rok 2013 byla v rámci kapitoly Rezerva a rozvoj kraje vyčleněna na financování rozvojových akcí rezerva (položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje) ve výši 45 mil. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Doprava, § 2212 - Silnice a položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 1 341 000 Kč s určením pro Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny, příspěvkovou organizaci, při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 341 000 Kč na zajištění činností, které KSÚSV vykonává pro odbor majetkový krajského úřadu, vyplývající ze změny zřizovací listiny, tj. na zajištění geometrických plánů a v případě potřeby pokácení a ošetření trvalých porostů z důvodu bezpečnosti a ochrany osob a majetku v průjezdních úsecích obcí na silnicích II. a III. tříd za vlastníka, tj. Kraj Vysočina;
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, o částku 1 341 000 Kč s určením na zajištění pořízení geometrických plánů a v případě potřeby pokácení a ošetření trvalých porostů z důvodu bezpečnosti a ochrany osob a majetku v průjezdních úsecích obcí na silnicích II. a III. tříd za vlastníka, tj. Kraj Vysočina.
Odpovědnost ODSH, OE, OM, KSÚSV
Termín 31. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz