Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2013-21

RK-01-2013-21.doc  RK-01-2013-21pr01.doc  RK-01-2013-21pr01upr1.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-01-2013-21
NázevProjekt Žijeme a pracujeme na Vysočině: smlouva o poskytnutí licence a provedení některých závazků plynoucích ze smlouvy o partnerství
Zpracoval H. Šteflová, K. Píbilová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuOdbor sociálních věcí zpracoval projekt Žijeme a pracujeme na Vysočině (schválen usnesením rady č. 1374/26/2011/RK) a předložil jej v srpnu 2011 v rámci Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost se žádostí o finanční podporu na základě výzvy MPSV ČR k předkládání grantových projektů č. 76 - Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života. Projekt byl ze strany MPSV podpořen Rozhodnutím o poskytnutí dotace č.: OP LZZ/3.4/76/00238 v celkové maximální výši 7 589 827,74 Kč a jeho realizace byla zahájena k 1. 7. 2012. Na základě usnesení Rady Kraje Vysočina č. 1427/28/2012/RK ze dne 14. 8. 2012 byla, jako jedna z podmínek realizace projektu, uzavřena smlouva o partnerství s Centrem pro rodinu a sociální péči, 6. SENSE s.r.o. a Informačním a poradenským centrem Vysočina o.p.s. Mezi jednu z klíčových aktivit Centra pro rodinu a sociální péči jako partnera projektu patří koordinace aktivit souvisejících se zřizováním, činnostmi a aktivitami Family Pointů. Jedná se o metodické a poradenské vedení, předání know-how, supervize, pomoc při budování 3 center Family Point, spolupráce při koncepci Family Pointů v Kraji Vysočina - předání myšlenky Family Pointů, poskytnutí grafického manuálu Family Pointu, rozšíření webových stránek www.familypoint.cz o informace z Kraje Vysočina, zaškolení kontaktních pracovníků, informační podporu a supervize včetně stáže, vypracování metodiky kariérního poradenství v rámci sítě Family Pointů.
Centrum pro rodinu a sociální péči je vlastníkem souhrnu chráněných práv duševního vlastnictví kombinované ochranné známky FAMILY POINT místo pro rodinu(r) a držitelem know-how zahrnujícího vědomosti a výsledky zkušeností, které se vztahují k zakládání, provozu a naplňování společenského poslání Family Pointů a jejichž využití v celkovém souhrnu dává schopnost zakládat a provozovat Family Pointy jako místa přátelská rodině ve standardu nezbytném pro řádné plnění jejich sociální funkce. Za účelem specifikace konkrétních postupů, kterými budou naplněny jednotlivé činnosti, k jejichž provedení se zavázalo Centrum pro rodinu a sociální péči jako partner projektu, je třeba s ním uzavřít licenční smlouvu k provedení smluvních činností. Smlouva upravuje postoupení souhrnu chráněných práv duševního vlastnictví, které tvoří kombinovanou národní ochrannou známku FAMILY POINT místo pro rodinu(r), a využití know-how. V tomto materiálu je předkládán návrh na uzavření prováděcí smlouvy s partnerem projektu.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje s partnerem projektu uzavřít smlouvu dle materiálu
RK-01-2013-21, př. 1. Uzavření této smlouvy je podmínkou výkonu smluvních činností s partnerem projektu v rámci realizace projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině - zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje. Přílohy, které jsou nedílnou součástí smlouvy, budou předloženy k nahlédnutí na jednání rady kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu dle materiálu RK-01-2013-21, př. 1.
Odpovědnost OSV
Termín 31. 1. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz