Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2012-16

RK-40-2012-16.doc  RK-40-2012-16pr01.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-40-2012-16
NázevNominace Výběrové komise pro hodnocení projektových žádostí o finanční podporu z globálních grantů Kraje Vysočina Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále také OP VK )
Zpracoval J. Hadravová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh nominace členů Výběrové komise Kraje Vysočina pro hodnocení projektových žádostí o finanční podporu v rámci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále jen Výběrová komise ) v prioritní ose 1
(reg. č. CZ.1.07/1.1.36, CZ.1.07/1.2.37 a CZ.1.07/1.3.50) a v oblasti podpory 3.2
(reg. č. CZ.1.07/3.2.09).
Hodnocení grantových projektů v rámci GG OP VK se řídí Příručkou pro věcné hodnocení a výběr projektů , která je součástí závazné dokumentace (dle článku 1, odst. 3 Dohody
o spolupráci Řídícího orgánu a Zprostředkujícího subjektu při zabezpečení realizace OP VK mezi Krajem Vysočina a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR se úkoly a činnosti obou smluvních stran řídí závaznými dokumenty pro provádění pomoci z ESF prostřednictvím plnění OP VK).

Hodnocení grantových projektů je tvořeno těmito dílčími hodnoceními:
1) Formální hodnocení - zda žádost o grantový projekt byla předložena v požadované formální podobě a obsahuje všechny přílohy?
2) Přijatelnost - zda projektová žádost o grantový projekt splňuje kritéria v oblasti přijatelnosti žadatele, projektových aktivit, cílových skupin projektu a zda jsou dodrženy stanovené limity v rozpočtu.
Hodnocení formální a hodnocení přijatelnosti provádí Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ), oddělení grantových programů, které je pověřeno výkonem role Zprostředkujícího subjektu.
3) Věcné hodnocení - provádějí tzv. individuální hodnotitelé, splňující kvalifikační požadavky dané řídícím orgánem (MŠMT ČR). Jde o nezávislé odborníky, vybrané z Centrální databáze hodnotitelů?
4) Hodnocení výběrovou komisí (dále také VK ).

Dle Příručky pro věcné hodnocení a výběr projektů se VK pro grantové projekty zřizuje podle pokynů orgánu kraje, který určuje její složení z hlediska zastoupení jednotlivých organizací a odborných složek tak, aby v komisi byli zástupci ŘO, regionálních orgánů, sociálních partnerů, neziskových organizací a nezávislí odborníci. Vzhledem k proběhlým krajským volbám a personálním změnám na MŠMT ČR je třeba složení VK aktualizovat.
Výběrová komise je zřízena Statutem Výběrové komise a její jednání se řídí Jednacím řádem, ve kterém jsou uvedeny konkrétní jména členů, předsedů a místopředsedů Výběrové komise (RK-40-2012-16, př. 1).
Návrh řešení ORR navrhuje Radě Kraje Vysočina, aby jmenovala členy a jejich zástupce, předsedu a dva místopředsedy Výběrové komise Kraje Vysočina pro výběr projektů předložených v rámci GG OP VK pro prioritní osu 1 a Výběrové komise pro oblast podpory 3.2. ORR navrhuje Radě Kraje Vysočina, aby schválila Jednací řád a Statut Výběrové komise (RK-40-2012-16, př. 1), a tím i formální změnu přílohy č. 2 Směrnice zprostředkujícího subjektu pro OP VK.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána. Nominace byly projednány se zástupci politických klubů.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Statut Výběrové komise a Jednací řád Výběrové komise dle přílohy RK-40-2012-16, př. 1 a tím i formální změnu Směrnice ZS pro Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ;
jmenuje
Výběrovou komisi pro výběr grantových projektů GG OP VK pro prioritní osu 1 a Výběrovou komisi pro výběr grantových projektů GG OP VK pro oblast podpory 3.2 dle materiálu
RK-40-2012-16, př. 1.
Odpovědnost ORR
Termín 12. 12. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz