Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2012-19

RK-37-2012-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-37-2012-19
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov bez zámku - infrastruktura k pozemku par. č. 677/4 k. ú. Okříšky do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval E. Pausarová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8.
Jedná se o doprovodnou akci k akci Transformace ÚSP Jinošov II. - Výstavba Okříšky p. č. 677/4. Při výběru lokality, byla přislíbena spolupráce městyse Okříšky. V současné době nemá město finanční prostředky na financování celé technické infrastruktury, včetně plnohodnotné komunikace. Na dané akci bude městys s krajem spolupracovat. Po konzultaci s odborníky na tuto problematiku bylo zkonstatováno, že je nutné realizovat v dané lokalitě technickou infrastrukturu, alespoň v minimálním rozsahu tak, aby nebyl ohrožen projekt transformace. Je nutné provést prodloužení páteřních tras inženýrských sítí a zpevněné komunikace v minimálním rozsahu splňujícím zákonné podmínky a zajišťujícím přístup na pozemek par.č. 677/4. Jedná se o investici na pozemcích městyse Okříšky. Z rozpočtu městyse bude provedeno dokončení páteřních rozvodů po hranici se sousedním pozemkem a u zpevněné komunikace provedení veškerých prací nad rámec minimálních potřeb příjezdu k objektu kraje (např. parkoviště, obrubníky). Dále je nutné zajistit veškeré smluvní vztahy o zajištění spolupráce mezi krajem a městysem. Vypracovat projektovou dokumentaci pro tuto akci včetně realizace této akce v časovém horizontu tak, aby nebyla ohrožena transformace.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci Domov bez zámku - infrastruktura k pozemku par. č. 677/4 k. ú. Okříšky do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech. OM současně navrhuje k zajištění finančního krytí akce schválit rozpočtové opatření převodem finančních prostředků ve výši 0,8 mil. Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje. To umožní zahájit práce na zajištění smluvních vztahů, zajistit projektovou dokumentaci a zpřesnit rozsah a podmínky realizace akce. Následovat bude vlastní realizace.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce do rozpočtu kraje a schválení rozpočtového opatření, spočívajícího v navýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8: Investice v sociálních věcech o 800 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
StanoviskaEkonomický odbor: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 7. 11. 2012 činí 22 047 tis. Kč.
Odbor sociálních věcí: OSV souhlasí s předloženým návrhem. Realizace předložené stavební akce je potřebná pro provoz objektu, který bude vystavěn z prostředků IOP v rámci projektu Transformace ÚSP Jinošov II.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov bez zámku - infrastruktura k pozemku par. č. 677/4 k. ú. Okříšky do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech o částku 800 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 800 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, odbor sociálních věcí
Termín 30. listopad 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz