Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2012-18

RK-36-2012-18.doc  RK-36-2012-18pr01.pdf
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-36-2012-18
NázevSmlouva uzavíraná příspěvkovou organizací zřizovanou Krajem Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s uzavřením smlouvy ze strany příspěvkové organizace zřizované Krajem Vysočina.
Zastupitelstvo kraje schválilo svým usnesením 0588/07/2011/ZK ze dne 13. 12. 2011 Zásady o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina , dále jen Zásady . Příspěvkové organizace Kraje Vysočina jsou dle čl. 2, bodu 2 Zásad oprávněny s předchozím souhlasem zřizovatele uzavírat nájemní smlouvy, smlouvy o výpůjčce na užívání majetku, který jim byl předán k hospodaření nebo si najímat majetek od jiných subjektů k zajištění účelu ke kterému je zřízena, na dobu delší než 1 rok. Souhlas Rady Kraje Vysočina týkající se nájmu a výpůjčky nemovitého majetku zajišťuje odbor majetkový. O udělení souhlasu požádala organizace zřizovaná Krajem Vysočina:
Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvková organizace
- nájemní smlouva dle materiálu RK-36-2012-18 př. 1, na užívání nebytových prostor o celkové výměře 501,77 m2 v budově č.p. 1834, ul. Beckovského, Havlíčkův Brod, od pronajímatele Palmer Capital Center European Properties, a.s. Praha, IČO: 24727873, za účelem zřízení a provozování depozitáře muzea (nájemce) a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě (podnájemce). Výše nájemného a služeb spojených s užíváním předmětu nájmu je obsahem Přílohy č. 1 Smlouvy o nájmu nebytových prostor. Doba nájmu je navržena na dobu určitou 20 let, s možností výpovědi dle smluvně sjednaných podmínek. K dosažení účelu nájmu je nezbytné provést stavební úpravy předmětu nájmu, rozsah těchto stavebních úprav, způsob jejich realizace, je řešena za součinnosti nájemce dle podmínek smlouvy v Čl. 2, bodu 3. Částka vynaložená na tyto stavební úpravy ve výši 2 794 000 Kč, bude uhrazena nájemcem v období 10 let dle podmínek smlouvy v Čl. 2, bodu 4. Uzavřením nájemní smlouvy budou vytvořeny nezbytné prostorové podmínky pro zřízení depozitáře a konzervátorského pracoviště příspěvkových organizací zřizovaných krajem tj. Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.
Návrh řešení Dle § 59 odst. 1, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění a dle čl. 3, bodu 2 Zásad , je radě kraje vyhrazeno udělovat souhlas s uzavřením nájemní smlouvy a smlouvy o výpůjčce. Návrh usnesení předpokládá udělit souhlas s uzavřením smlouvy na užívání nemovitého majetku dle materiálu RK-36-2012-18 př. 1.
StanoviskaMuzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvková organizace v současné době užívá jako hlavní depozitář objekt Státního okresního archivu, Kyjovská 1125 v Havlíčkově Brodě. Depozitář je umístěn ve sklepních prostorách, které jsou naprosto nevhodné k uchovávání sbírkových předmětů - vedení tlakové vody, velmi špatné klimatické parametry pro uložení a správu sbírkových předmětů.
Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě využívá k uložení sbírkových předmětů vlastní objekt, přičemž depozitární prostor je již dlouhodobě přeplněn. Většina rozměrnějších sbírkových obrazů je vyinstalována ve stálé expozici nebo zapůjčena, neboť je není kde uložit odpovídajícím způsobem.
Potřeba nových depozitárních prostor obou výše uvedených organizací byla za podpory
Ing. Tomáše Škaryda řešena již od roku 2011, kdy byla zahájena jednání o možnostech pronájmu nového objektu. Na základě těchto skutečností byly do rozpočtu kapitoly Kultura na rok 2012 zahrnuty zvýšené náklady související s chystaným pronájmem.
Vzhledem k nutnosti řešení tohoto dlouhodobě neuspokojivého stavu OKPPCR souhlasí s uzavřením smlouvy dle materiálu RK-36-2012-18, př. 1.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy na užívání nemovitého majetku dle materiálu RK-36-2012-18, př. 1.
Odpovědnost ředitel Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, odbor majetkový
Termín 30. 11. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz