Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2012-17

RK-36-2012-17.doc  RK-36-2012-17pr01.pdf
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-36-2012-17
NázevMajetkoprávní příprava stavby kabelové přípojky ve Žďáře nad Sázavou
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zajištění majetkových práv potřebných ke stavbě kabelové přípojky - sdělovací optický kabel pro KSÚS Vysočiny, pracoviště Žďár nad Sázavou.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, pracoviště Žďár nad Sázavou, připravuje stavbu kabelové přípojky - sdělovací optický kabel pro KSÚS Vysočiny, pracoviště Žďár nad Sázavou, ul. Jihlavská, Žďár nad Sázavou 1. Stavbou kabelové přípojky budou dotčeny pozemky par. č. 5986/1 a par. č. 5989/1 v k. ú. Město Žďár, dle grafického zákresu, který je obsahem materiálu RK-36-2012-17, př. 1. Vlastníkem těchto pozemků je město Žďár nad Sázavou. K povolení stavby je třeba s vlastníkem dotčených pozemků uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene, týkající se práva stavby na cizím pozemku, mezi oprávněným Krajem Vysočina a vlastníkem pozemku Městem Žďár nad Sázavou.
Návrh řešení Vzhledem k výše uvedenému OM navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene, týkající se práva stavby na cizím pozemku, mezi oprávněným Krajem Vysočina a vlastníkem pozemku Městem Žďár nad Sázavou, jako povinným, a to na část pozemku par. č. 5986/1 a pozemku par. č. 5989/1, v k. ú. Město Žďár, dotčených stavbou kabelové přípojky - sdělovací optický kabel pro KSÚS Vysočiny, pracoviště Žďár nad Sázavou, ul. Jihlavská, Žďár nad Sázavou 1. Právo odpovídající věcnému břemenu bude zřízeno bezúplatně.
Rada města Žďár nad Sázavou schválila dne 22. 10. 2012 uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemcích ve vlastnictví Města Žďáru nad Sázavou mezi Městem Žďár nad Sázavou, jako povinným a Krajem Vysočina, jako oprávněným, za účelem vybudování a provozování stavby kabelové přípojky - sdělovací optický kabel pro KSÚS Vysočiny, Žďár n. Sáz. ul. Jihlavská, ZR 1, a to na částech p. č. 5986/1 a 5989/1 v k. ú. Město Žďár, včetně přístupu a příjezdu k uvedené stavbě přípojky za účelem provozu, údržby, oprav a příp. rekonstrukce uvedené stavby ve prospěch oprávněného, právo odpovídající věcnému břemenu se zřizuje bezúplatně.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene s právem stavby na cizím pozemku. Smlouva není předkládána jako příloha tohoto materiálu, neboť se jedná o standardní smlouvu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného a městem Žďár nad Sázavou na straně budoucího povinného smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene pro umístění a postavení stavby kabelové přípojky - sdělovacího optického kabelu pro KSÚS Vysočiny, pracoviště Žďár nad Sázavou, ul. Jihlavská, Žďár nad Sázavou 1 na částech pozemků par. č. 5986/1 a č. 5989/1, v k. ú. Město Žďár a to bezúplatně.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 11. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz