Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2012-18

RK-32-2012-18.doc  RK-32-2012-18pr01.pdf
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-32-2012-18
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Radešínská Svratka
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu mezi Krajem Vysočina jako investorem a obcí Radešínská Svratka jako vlastníkem dotčeného pozemku.
Kraj Vysočina je investorem stavby II/360 Radešínská Svratka - průtah, odvodnění , v rámci které má být vybudováno odvodnění této silnice. V průběhu stavebního řízení na akci Stavební úpravy státní silnice II/360, úsek I - začátek k. ú. Radešínská Svratka ve směru od Bobrové na Radešínské Svratky, úsek II - průtah Radešínskou Svratkou, která již byla dokončena a byl na ní vydán kolaudační souhlas, vznesla obec Radešínská Svratka požadavek na vybudování odvodnění v místech naproti sjezdu do areálu PROAGRO na pozemku par. č. 1375/1 v k. ú. Radešínská Svratka. Při jednání se zástupci obce Radešínská Svratka bylo dohodnuto, že nově vybudované odvodnění převezme do svého vlastnictví. Pro potřeby ohlášení stavby odvodnění je nutné doložit stavebnímu úřadu smlouvu zakládající právo provést stavbu umožňující Kraji Vysočina realizovat stavbu na pozemku ve vlastnictví obce Radešínská Svratka.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina jako investorem stavby a obcí Radešínská Svratka smlouvu zakládající právo provést stavbu na pozemku par. č. 1375/1 v k. ú. Radešínská Svratka. Tato smlouva umožní kraji podat ohlášení stavby, která bude realizována na cizím pozemku.
Smlouva není předkládána, neboť jde o standardní typ smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi vlastníkem pozemku a investorem stavby odvodnění smlouvu zakládající právo provést stavby
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi obcí Radešínská Svratka na straně vlastníka dotčeného pozemku a Krajem Vysočina na straně investora stavby II/360 Radešínská Svratka - průtah, odvodnění smlouvu zakládající právo provést stavbu II/360 Radešínská Svratka - průtah, odvodnění , kterou bude dotčen pozemek par. č. 1375/1 - ostatní plocha, ost. komunikace v k. ú. a obci Radešínská Svratka.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. prosince 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz