Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2012-40

RK-31-2012-40.doc  RK-31-2012-40pr01.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-31-2012-40
NázevZměny v Transformačním plánu Těchobuz (současný Domov Jeřabina, p. o.)
Zpracoval J. Bína, E. Komínková
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV tomto materiálu předkládá odbor sociálních věcí ke schválení změny v Transformačním plánu Těchobuz, který bude sloužit jako příloha k projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a III. Předfinancování tohoto projektu bylo schváleno usnesením zastupitelstva kraje č. 0246/03/2011/ZK dne 10. 5. 2011.
Kraj Vysočina navrhl zařazení Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace, do projektu transformace pobytových zařízení sociální péče, jehož způsobilé náklady jsou financované z Integrovaného operačního programu. Důvodem byla skutečnost, že organizace sídlí v historickém objektu zámku, který nevyhovuje stavebně modernímu požadavkům poskytování sociálních služeb. Objekt není možný z hlediska dispozice zrekonstruovat do podoby domácností rodinného typu, které budou vyhovovat individuálním potřebám uživatelů, zajistí jim potřebné soukromí a životní standart běžné společnosti. Umístění organizace v malé obci s nedostatečnou dopravní obslužností ztěžuje sociální začleňování obyvatel a jejich případné uplatnění na trhu práce.

Transformace Domova Jeřabina je rozdělena do 3 projektů. První projekt Transformace ÚSPMP Těchobuz I. byl podán v lednu 2012 do IOP, v současné době dochází k přípravě vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace. Transformační plán pro první projekt byl schválen usnesením 1856/37/2011/RK dne 15. 11. 2011 a dne 5. 12. 2011 byl schválen hodnotící komisí MPSV. Nyní dochází k přípravě projektů Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a III., jejichž přílohou bude aktualizovaný transformačním plán, který popisuje přípravu a průběh procesu transformace zařízení Domova Jeřabina, příspěvkové organizace. Důvodem aktualizace transformačního plánu jsou změny v některých lokalitách uvedených v původní verzi transformačního plánu. Transformační plán Těchobuz s provedenými revizemi je předkládám jako příloha č. 1 (RK-31-2011-40, př. 1).
Transformační plán byl v rámci jeho příprav konzultován s pracovníky MPSV, připomínkován OSV a následně bude předkládán hodnotící komisi MPSV. Po vydání usnesení hodnotící komise bude přiložen k projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a III., který bude radě předložen jako samostatný materiál ke schválení před jeho podáním do IOP.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválení změny v Transformačním plánu Těchobuz, dle materiálu RK-31-2012-40, př. 1 a uložit této organizaci postupovat podle tohoto plánu. Dále navrhujeme radě kraje uložit odboru sociálních věcí, aby předložila tento materiál hodnotící komisi MPSV a použila ho jako přílohu k projektovým žádostem projektů Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a III.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změny v Transformačním plánu Těchobuz dle materiálu RK-31-2012-40, př. 1;
ukládá
* Domovu Jeřabina, příspěvkové organizaci, ve spolupráci s odborem sociálních věcí a odborem majetkovým podle aktualizovaného plánu postupovat;
* odboru sociálních věcí předložit transformační plán hodnotící komisi MPSV a použít ho jako přílohu k projektové žádosti projektu Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a III.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ředitelka Domova Jeřabina, příspěvkové organizace
Termín 30. 6. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz