Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2012-27

RK-30-2012-27.doc  RK-30-2012-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-30-2012-27
NázevProjekt Vzdělávání energetiků na Vysočině - využití notebooků po ukončení studia žáků
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší využití notebooků zapůjčených žákům v rámci projektu Vzdělávání energetiků na Vysočině po dokončení studia.
V rámci projektu Vzdělávání energetiků na Vysočině zapůjčuje Střední průmyslová škola Třebíč (dále jen škola ) žákům v oborovém zaměření Energetika na dobu studia notebooky. S ohledem na technický stav a ke zvýšení motivace žáků k péči o ně požádala škola o souhlas zřizovatele s odprodejem notebooků žákům (materiál RK-30-2012-27, př. 1). Přímý odprodej by byl v rozporu s majetkovými zásadami kraje (nabídková povinnost).
Návrh řešení Po zvážení možností a opakovaném projednávání se školou je navrženo využít motivačního potenciálu notebooků a oznámit záměr kraje darovat k ukončení studia 10 prospěchově nejúspěšnějším studentům (prospěchová kritéria stanoví škola) zapůjčený notebook. Dle podkladů ze škol by zastupitelstvo kraje na květnovém nebo červnovém jednání vyjmulo notebooky z hospodaření školy a schválilo jejich darování konkrétním žákům. Ostatní notebooky zůstanou škole k dalšímu využití (část z nich může tvořit zálohu pro případ výpadku notebooků nižších ročníků). Tento postup by byl použit i v dalších letech.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit záměr darovat k ukončení studia zapůjčené notebooky 10 nejúspěšnějším žákům 4. ročníku oborového zaměření Energetika dle prospěchových kritérií stanovených Střední průmyslovou školou Třebíč.
Odpovědnost OŠMS
Termín 30. 9. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz