Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2012-82

RK-29-2012-82.doc  RK-29-2012-82pr01.doc
Číslo materiálu82
Číslo jednacíRK-29-2012-82
NázevSouhlas s investiční akcí Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Zpracoval E. Tomášová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuNa základě kontroly SÚKL, která proběhla v roce 2010 na hematologicko-transfúzním oddělení Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace byly zjištěny významné nedostatky.
Jeden z uvedených nedostatků byl následující: prostory pro výrobu jsou stísněné, jednotlivé kroky výroby nelze uspořádat tak, aby práce probíhala v logickém sledu a nebylo ohroženo zdraví zaměstnanců - velmi úzké průchody pro zaměstnance materiál a výrobky, dveře nebezpečně se otvírající do úzkých uliček, velmi málo místa pro manipulaci s TP.
Při neodstranění zjištěných nedostatků z kontroly SÚKL reálně hrozí uzavření prostor pro výrobu a tím i zásadní omezení provozu celého hematologicko-transfúzního oddělení. Krev a krevní deriváty jsou nezbytnou a důležitou součástí péče o pacienty. Bezplatné dárcovství krve je základním předpokladem fungování zdravotnictví a je třeba vytvářet dobré podmínky pro tyto dárce. Plnohodnotné hematologicko-transfúzní oddělení v Nemocnici Pelhřimov, příspěvkové organizaci, bude v této oblasti spolupracovat s Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací a Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací.
Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace nechala vypracovat architektonickou studii tohoto řešení. Investiční náklady dle studie, v rozpočtových cenách podle příslušných zákonných podkladů, činí 70 870 500 Kč (vč. DPH, projektové a inženýrské činnosti). S omezením prostor, které přímo neslouží pacientům (pracovny vedoucích pracovníků, zázemí zaměstnanců apod.) a obchodní veřejnou soutěží lze snížit tyto náklady o cca 20 %.
Přehled reálných nákladů:
Architektonická studie 170.000,- Kč
Poznámka: již uhrazeno z prostředků Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Projektová dokumentace pro stavební povolení 2 000 000,- Kč
Inženýrská činnost 800 000,- Kč
Investiční náklady 53 000 000,- Kč
Reálné náklady dle dělení ředitele nemocnice 55 800 000,- Kč

Detailní komentář od ředitele nemocnice je uveden v materiálu RK-29-2012-82, př. 1.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje souhlasit s realizací investiční akce Rekonstrukce oddělení hematologie a transfúziologie, pracoviště hemodialýzy interního oddělení v Nemocnici Pelhřimov, příspěvkové organizaci.
StanoviskaOdbor ekonomický k materiálu sděluje, že by považoval za prospěšné prověřit, zda navrhované řešení, které je finančně velmi náročné, je jediné možné a zda neexistuje ke splnění cíle jiná cesta s nižší finanční náročností. Dále je třeba předem dojasnit a sjednotit otázku investorství stavby a předpokládanou dobu její výstavby. Vzhledem předpokládané výši rozpočtových nákladů stavby je třeba i řešit zdroje financování stavby.

Odbor majetkový nemá námitek k návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizací investiční akce Rekonstrukce oddělení hematologie a transfúziologie, pracoviště hemodialýzy interního oddělení v Nemocnici Pelhřimov, příspěvkové organizaci.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor majetkový, odbor ekonomický, ředitel Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz